Objavio Jovica Nikić 12/02/2018 - 16:30

Španović: U Birmingem po novu medalju"

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović počela je sezonu u dvorani osvajanjem trećeg i prvog mesta na mitinzima u Karlsrueu i Dizeldorfu. 
 
Ivana tempira formu za Svetsko prvenstvo u dvorani koje je na programu početkom marta u Birmingemu. Pre takmičenja u Engleskoj Španovićeva će učestvovati i na mitinzima u Beogradu (21. februar) i Glazgovu (25. februar).
 
Na prethodnom SP u dvorani u Portlandu sjajna skakačica u dalj osvojila je srebrnu medalju (7.07 m), a prošle godine je na EP u dvorani u Beogradu osvojila zlato daljinom 7.23 m, što je jedan od najboljih rezultata u dvorani u istoriji.
 
"Zadovoljna sam urađenim. Najjači utisak je što sam na prvom mitingu napravila pet prestupa, ali to su bili kvalitetni skokovi. Nije potrebno da budem u najboljoj formi na mitinzima. Miting 'Serbia open' u Beogradu će mi osvežiti emocije i poslužiti kao priprema pred Svetsko prvenstvo u Birmingemu na koje sam maksimalno fokusirana", izjavila je Španovićeva na konferenciji za novinare u hotelu Moskva.
 
Trener Goran Obradović istakao je da će skok od 7,10 metara biti dovoljan za osvajanje zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Birmingemu.
 
"Imamo nedelju dana pripremnih treninga, zatim Beogradski miting u narednu sredu i Glazgov sedam dana pre Svetskog prvenstva u Birmingemu 4. marta. S obzirom na okolnosti na kojima treniramo, a to je beton, onda se spremamo za tu podlogu, mada Ivani više odgovaraju daske. U Glazgovu ćemo biti na daskama, a u Birmingemu u betonu. Smatram da će 7,10 metara ili nešto više biti dovoljan za zlatnu medalju."

Kategorije: