Objavio Branislav Popović 03/01/2017 - 15:41

Dudaš dodaje gas za EP 2017

Najbolji srpski desetobojac i kralj bronzanih medalja, Mihail Dudaš poslednjih mesec dana nalazi se na pripremama u Africi. Na mestu gde uvek pronalazi mir i sve potrebne uslove Dudaš je odlučio da se priprema za dvoranska takmičenja koja ga očekuju u 2017.godini u kojoj je glavni cilj Evropsko atletsko prvenstvo u dvorani.
 
 
“Afrika je oduvek bila mesto gde ja pronalazim mir i fokus kako bih odradio treninge na nivou. “Potchefstroom” poseduje stazu po travi, koja meni odgovara radi prevencije povreda a pored toga i centar u kojem je teretana veoma ozbiljna i ima rekvizite za oporavak. Takodje je to mesto koje je uvek puno internacionalnim sportistima te su treninzi uz moje kolege, uvek lakse podnošljivi”, kaže osvajač bronzane medalje sa Evropskog prvenstva iz Amsterdama.
 
 
Srpski atletičar već ima jednu osvojenu bronzanu medalju sa Evropskog prvenstva u Geteborgu koje je održano 2013.godine, a u Beogradu će ciljati na neku sjajniju. 
 
“Pripreme teku odlično, i mogu da kažem da sam veoma zadovoljan. Sada je prvi deo  završen te sledi odlazak u Stellenbosch i rad na višem intezitetu. Povreda nema, i nadam se da ih neće ni biti. U odnosu na prethodne godine ovog puta se Fedja i ja baziramo vise na sprint. U tome smo uključili i trenera iz “AK Vojvodina”,  Duška Miličića, koji nam oko toga pomaze”.
 
Dudaš će prvo takmičenje imati već u januaru u Africi, gde će se fokusirati na nekoliko individualnih disciplina. Nakon toga se vraća za Beograd, gde ga očekuje državno prvenstvo u višeboju, pa onda i Evropsko atletsko prvenstvo u dvorani koje će se održati od 3.do 5.marta u Kombank arena.
 

Kategorije: