Objavio Bojan Đokić 04/03/2018 - 18:09

Ivana od zlata!

Ivana Španović je svetska šampionka! Skokom od 6, 96 u četvrtoj seriji  najbolja srpska atletičarka je došla do zlatnog odličja na svetskom dvoranskom prvenstvu u Birmingemu.

Posle bronze u Sopotu 2014. godine, te srebra u Portlandu 2016. godine, Ivana je došla do zlata u Birmingemu u takmičenju gde je nakon prve tri serije bila vodeća, da bi amerikanka Britni Ris skokom od 6,89 izjednačila Ivanin rezultat iz prve serije i preuzela prvo mesto zbog boljeg drugog skoka.

Naša atletičarka je odgovorila već u narednoj seriji najboljim rezultatom sezone, a potom je odlučila da ne skače u petoj seriji, već sačeka šta će rivalke da urade i spremi se za odlučujuću šestu.

Ispostavilo se da Britni Ris nema daljinu da nadmaši Ivanu, a bronzana Sostene Mogenara Tarum nije uspela da nadmaši svoj rezultat iz druge serije kada je skočila 6,85 i zlato je otišlo u Srbiju.

Ivana je vlasnica evropskog zlata i na otvorenom i u dvorani (ukupno tri puta), ali do sada nije imala zlato sa planetarnih smotri. Sada ukupno ima deset medalja (tri zlata i srebro sa veropskih prvenstava, bronza sa OI, dve bronze sa SP, srebro, bronza i zlato sa SP u dvorani). Ovo je prvo svetsko zlato za našu zemlju i najveći uspeh srpske atletike.

Kategorije: