Objavio Bojan Đokić 26/05/2018 - 20:46

Ivana trijumfovala u Atini

Ivana Španović je trijumfovala u skoku u dalj na mitingu u Atini rezultatom šest metara i 92 centimetara.

To je prvo takmičenje za svetsku i evropsku šampionku, otkako je zimus osvojila svetsku titulu u Birmingemu.

Srpska atletičarka je skočila i 6,98 metara, ali uz nedozvoljeni vetar od 2,5 metara u sekundi, pa je rezultat nije registrovan, saopšteno je iz njenog tima. 

"Odlučili smo se da nešto ranije krenem sa takmičenjima, odnosno da pre otvaranja dijamantske serije u Stokholmu odemo na jedan miting. Dugo nisam skakala u Grčkoj za koju me vezuju jako lepe uspomene iz juniorskih dana. Mnoge rekorde sam baš u Grčkoj ostvarila, a evo i jedan i danas. Najbolje otvaranje sezone u karijeri. Skakala sam iz skraćenog zaleta tako da postignuti rezultati imaju dodatnu težinu", navela je Španović.

Našu atletičarku očekuje nastup u Dijamantskoj ligi, a prvi miting se održava 10. juna u Stokholu.

Posle mitinga u glavnom gradu Švedske, najbolja srpska atletičarka putuje na Mediteranske igre koje se održavaju u španskog Taragoni 27. juna

Sledeći miting Dijamantske lige je zakazan za peti avgust u švajcarskoj Lozani, dok će završna dva biti održana u engleskom Birmingemu 13 dana kasnije, te Briselu, glavnom gradu Belgije, poslednjeg dana tog meseca.

Evropsko prvenstvo u Berlinu je na programu od sedmog do dvanaestog avgusta, dok je finale skoka u dalj za devojke zakazano za 11. avgust. Pre dve godine Ivana je bila prva na kontinentalnom šampionatu u Amsterdamu sa skokom od 6,94 metra.

Kategorije: