Objavio Bojan Đokić 05/03/2017 - 19:23

Neverovatna Ivana odbranila zlato! (VIDEO)

Ivana Španović je odbranila zlatnu medalju na Evropskom dvoranskom prvenstvu na impresivan način.. Najbolja srpska sportistkinja je dominirala u finalu skoka u dalj  u Kombank areni, a tokom finala je tri puta oborila lični i nacionalni rekord.

Njen najbolji rezultat u trećoj seriji od 7, 24 santimetra, najbolji je rezultat sezone , najbolji skok u 21. veku u dvorani i treći dvoranski rezultat svih vremena, 13 santimetara slabiji od svetskog rekorda hajke Dreksler iz 1988. godine.

Posle prestupa u prvoj seriji, Ivana je u drugoj skokom od 7,16 u tom trenutku najboljem rezultatu sezone već kaparisala zlato.

Rasterećena rezultatom u trećoj seriji je skočila neverovatnih 7,24, što je za sedam santimetara bolji rezultat od onog kojim je Amerikanka Tijana Bartoleta osvojila zlato u Riju, a da je u životnoj formi naša atletičarka je potvrdila i u četvrtoj seriji još jednim sjajnim dostignućem od 7, 17 santimetara.

Ivana Španović je daleko nadmašila konkurenciju, i rezultat iz kvalifikacija od 7,03 bio bi joj dovoljan za zlato, pošto je Britanka Loren Judžin skokom od 6,97 metara osvojila srebro uz lični i rekord Britanije u dvorani.

Bronza je pripala Nemici Klaudiji Salman-Rat sa najboljim skokom 6,94 metra.

Ruskinja Darija Klišina koja se nije takmičila pod zastavom svoje zemlje i koja je posle Ivane, imala najveću podršku domaće publike osvojila je četvrto mesto skokom od 6,84.

Zlato u Kombank areni je deveta medalja za Ivanu Španović na najvećim takmičenjima, svetskim i evropskim šampionatima i olimpijskim igrama i šesto odličje srpske heroine na poslednjih šest takmičenja. 

Kategorije: