Objavio Branislav Popović 07/03/2017 - 14:39

Susret premijera Vučića sa srpskim atletičarima

 
 
Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić primili su danas srpske atletičare Ivanu Španović, Mihaila Dudaša i Lazara Anića, koji su učestvovali u finalu na Evropskom atletskom prvenstvu u Beogradu. 
 
Premijer se zahvalio i čestitao sportistima na ulozenom trudu, posebno Ivani Španović na osvojenoj zlatnoj medalji. Vučić je odao priznanje rukovodstvu Atletskog saveza Srbije na odličnoj organizaciji kao i trenerima na podršci i uloženom trudu da njihovi takmičari daju maksimum na ovom evropskom prvenstvu i svima pruže priliku da uživaju i navijaju za srpske atletičare. 
 
Ivana Španović  evropska šampionka u skoku u dalj, oborila je nacionalni rekord, postigla najbolji rezulta na svetu ove godine i osvojila zlatnu medalju. Srpska šampionka je svojim skokom od 7,24 metara stavila zlatnu krunu na evropsko takmičenje koje će Beograd i Srbija dugo pamtiti. 
Mihail Dudaš je bio na pragu osvajanja bronzane medalje u sedmoboju a Lazar Anić u disciplini skok u dalj osvojio je šesto mesto.
 
Sastanku su prisustvovali i treneri naših najboljih atletičara, predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović i direktor Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković.
 
Ministar Udovičić je istakao da su svi sjajnim rezultatima doprineli da atletika, kraljica sportova predstavi Beograd i Srbiju kao dobrog domaćina.

Kategorije: