Objavio Branislav Popović 23/12/2016 - 13:55

U Drvoredu šampiona još dva drveta

 
 
Danas su na prostoru Atletske dvorane na Banjici zasađena još dva drveta. Osim Asmira Kolašinca, sada su tu Dragutin Topić i Tatjana Mirković (Jelača).
 
Drvored šampiona zamišljen je tako da svi atletičari (sadašnji i bivši) koji imaju osvojene medalje sa velikih takmičenja imaju svoje drvo.
 
Dragutin Topić od 1993.godine drži rekord u skoku uvis koji iznosi 238cm, što je ujedno i 15ti rezultat svih vremena. Prvi veliki međunarodni uspeh ostvario je na Svetskom prvenstvu za juniore 1990.godine kada je osvojio zlatnu medalju sa preskočenih 2.37 centimetara, a nakon toga tri nedelje kasnije, osvojio je zlato i na Prvenstvu Evrope za seniore u Splitu. Topić je zasadio drvo koje se zove PAULOVNIA, listopadno drvo koje raste i do 25 metara. (drugačiji naziv je carsko drvo)
 
Tatjana Mirković (Jelača), je državna rekorderka u bacanju koplja, njen najveći uspeh bila je osvojena srebrna medalja na Evropskom prvenstvu 2014.godine koje je održano u Cirihu kada je bacila 64.21 metar.
 
„Velika mi je čast što sam ja među atletičarima koji imaju svoje drvo u ovom Drvoredu šampiona. Nadam se da će se ovaj krug proširiti i da ćemo i u budućnosti imati prilike da se radujemo osvojenim odličjima. Sa treninzima sam počela pre par meseci, za sada sve teče po planu, i zdavstveno je sve u redu, što je najbitnije“, rekla je Tatjana Mirković.
 
Ona je zasadila drvo koje se zove KATALPA, raskošno ukrasno drvo koje može da raste do 15 metara, i da živi do sto godina.

Kategorije: