Objavio Bojan Đokić 08/03/2017 - 15:39

„Vatrogasac“ zapalio Banjicu!

Počelo je odbrojavanje do početka velikog bokserskog spektakla u Kruševcu gde će glavni akter KRUŠEVAC BOXING NIGHT-a biti najbolji bokser Srbije – Marko Nikolić.  U „Lazarevom gradu“ poznatom po bogatoj sportskoj tradiciji Nikolić će se 10. marta 2017, u borbi večeri (6 rundi), u poluteškoj kategoriji boriti za nove bodove za evropsku, odnosno svetsku rang listu. Njegov protivnik biće Ukrajinac Jevgenij Čumačenko. 
 
 
Nikolić je pre odlaska u Kruševac održao otvoreni trening za medije i publiku u rodnom Beogradu, u sali BK SerbianFighter na Banjici. Najbolji srpski bokser, glavni akter predstojećeg spektakla u Hali Sportova u Kruševcu imao je priliku da se predstavi prisutnima i da izjavu o svojoj formi i očekivanjima.
 
Odmah po ulasku u ring Nikolić poznat po nadimku „vatrogasac“ počeo je da demonstrira svo svoje umeće u ovom sportu pokazavši da je sa razlogom srpski „broj 1“. Odradio je mini trening - šado boks, vijaču i rad sa trenerom na fokuserima.
 
 
Marko je svestan da mora maksimalno biti spreman i zbog protivnika, ali još više zbog svih ljubitelja ove veštine u Kruševcu i Srbiji, kako zbog onih koji će doći i bodriti ga do konačnog uspeha.
 
„Izuzetno sam motivisan za ovu borbu i jedino što mogu obećati je da će prisustvovati pravom bokserskom spektaklu. Meč je predviđen u šest rundi, borim se za moju 15 pobedu u nizu i jasno je da ću dati sve od sebe. Ovo je do sada najvažniji trenutak u mojoj karijeri i verujem da ću sav moj uloženi radi i trud ovekovečiti pobedom. Protivnik je po meri, a to podrazumeva da je sjajan borac. Pripreme su bile veoma naporne, a kako se bliži meč adrenalin postaje sve jači. Ipak treme nema. Svestan sam svoje snage, svestan sam i koliko mogu, a uz to ni jednog trenutka ne potcenjujem protivnika. Publika će me nositi do pobede“ –istakao je Nikolić.
 
 
Veliku pažnju prisutnih na otvorenom treningu privuklo je i pojavljivanje Nenada Borovčanina, promotera ovog meča i bivšeg šampiona Evrope u WBO verziji.
 
„Vraćamo boks na veliku scenu jer to ovaj sport i zaslužuje. Prva stanica u 2017. je Kruševac, nakon toga imaćemo još pet revija u ovoj godini. Verujemo da će naredne godine iznedriti zlatnu generaciju srpskih boksera koji će ne samo beležiti pobede na evropskoj i svetskoj sceni, već i doneti velike mečeve u našu zemlju i da ćemo imati priliku da ih gledamo kako se bore za velike titule upravo na našem terenu“ – zaključio je Borovčanin. 
 

Kategorije: