Objavio Bojan Pavlović 04/05/2014 - 13:31

Krvavi i izubijani Mejveder ostao neporažen

Američki bokser Flojd Mejveder morao je da se potrudi da bi pobedio Argentinca Markosa Maidanu u borbi za ujednjinenje titula u velter kategoriji u verzijama WBA i WBC u Las Vegasu, koju je dobio većinskom odlukom sudija.

Mejveder, koji važi za najboljeg boksera sveta, završio jeu u nedelju rano ujutro borbu krvav i u modricama, a svoju 46. pobedu u isto toliko mečeva dobio je rezultatima 114:114, 116:112 i 117:111. Maidana sada ima učinak od 35 pobeda i četiri poraza.

Maidana je pre meča važio za potpunog autsajdera, pogotovo kada mu je zabranjeno da koristi svoje rukavice pre meča, iako ih je Sportska komisija Nevade odobrila. Mejvederov kamp je zapretio da će se povući iz borbe ako popularni "Čino" ne promeni opremu.

Argentinac je ljubiteljima boksa ranije pokazao da je ograničen tehnički, ali da ima silovit udarac. Jutros je svima pokazao zašto važi za jednog od najsilovitijih boksera današnjice. Od prvog do poslednjeg gonga, Čino je silovito napadao, ispaljivao udarce, gurao Flojda na konopce i terao ga da koristi svu svoju veštinu da bi "preživeo".

Mejveder je u sjajnom meču osvojio više poena, ali je dobio mnogo batina, pošto ga je Maidana često udarao u bubrege, u zadnju stranu glave i po rukama, što su sve udarci koji se ne boduju, ali doprinose uzbudljivosti meča.

BETA
 

 

Kategorije: