Objavio Branislav Popović 01/05/2016 - 17:10

Održano treće kolo Prve bokserske lige Srbije

Mečevima u Kragujevcu i Lazarevcu koji su održani juče nastavljeno je ligaško takmičenje. Bilo je ovo treće kolo, a u oba meča su slavili domaćini. Bokserski klub „KG“ je savladao goste iz Bijeljine rezultatom 8:6, dok je BK „Lazarevac“ bio bolji od novosadske „Vojvodine Mikromarket“ pobedivši rezultatom 12:2. Sledeće, četvrto kolo, Prve bokserske lige Srbije na programu je već sledeće nedelje, dok će se i poslednje, peto kolo, prvog dela takmičenja održati poslednjeg vikenda u maju.
 
U kragujevačkoj hali „Jezero“ viđeno je svih sedam borbi. Domaća ekipa ostvarila je prvu pobedu u ligi, a slavili su: Mitrović, Krnić, Terzić i Davidović. Prema rečima šefa stručnog štaba, Milojka Pivljanina, najbolji pojedinac u domaćem timu bio je teškaš Andrea Davidović, momak koji dolazi iz beogradske „Fontane“. On je u odličnom meču savladao Veletića iz Bijeljine. Meču je prisustvovalo oko 700 gledalaca, ali se u narednom periodu, odnosno u jesenjem delu sezone, očekuje dosta više.
 
„U Kragujevcu dugo nije bilo ligaških mečeva. Kragujevačka publika je zaboravila na naš sport i potreban je kontinuitet i kvalitetni mečevi, a posebno suđenje, da se naši sugrađani ponovo vrate u halu. Iskreno se nadam da će se to u narednom periodu i desiti,“ rekao je Pivljanin.
 
U Lazerevcu je održano pet borbi, s obzirom da domaćin nije imao boksera u kategoriji do 60kg, a gosti nisu doveli „teškaša“. Ipak, oko 1000 ljudi u Hali sportova imalo je prilike da vidi veoma zanimljive borbe. U dresu Lazarevčana odličan je bio Stipan Prtenjača, pojačanje iz Sesveta, koji je bio bolji od Mađara Viktora Galoša. Prtenjača je nametnuo jak tempo od samog starta, i u istom ritmu i završio meč. Odlični dueli viđeni su i u kategorijama do 69kg i 75kg, dok je Miljan Stevović bez većih problema savladao Rutešića. U superteškoj kategoriji, veteran Despotović poražen je prekidom u drugoj rundi od aktuelnog vicešampiona države Nemanje Stolića.
 
Valja napomenuti da je u Lazarevcu održano javno merenje boksera u kafeu „Darkwood“, po uzoru na mečeve u profesionalnom boksu, ali i u WSB i APB takmičenjima. Ovaj detalj je svakako dao posebnu notu meču u Lazarevcu, a takođe bio i odlična promocija bokserskog sporta.
 
Rezultati:
 
Kragujevac – Radnik Bijeljina
60kg Domonkoš – Gligorić 0-3, 64kg Mitrović – Ivković 2-1, 69kg Krnić – Malinović 2-1, 75kg Jovanović – Čolović 0-3, 81kg Terzić – Milovac 2-1, 91kg Davidović – Veletić 2-1, +91kg Vuletić – Simeunović 0-3.
 
Lazarevac – Vojvodina Mikromarket
60kg / - Roland Galoš, 64kg Prtenjača – Viktor Galoš 3-0, 69kg Živanović – Mijajlović 2-1, 75kg Marković – Rauš 3-0, 81kg Stevović – Rutešić 3-0, 91kg Stanković - /, +91kg Stolić – Despotović 3-0.

Kategorije: