Objavio Sanjin Stanic 18/07/2014 - 12:30

Srpski boks uzvratio udarac!

Srbija pobedila BiH u humanitarnom bokserskom spektaklu Šabac Boxing Night! U borbi za 3P – ponos, prestiž i poplavljene, Srbija slavila 5-2 uz oproštaj Ljube Marjanovića!

 

7 bokserskih čuda – to su reči kojima je više od hiljadu ljubitelja boksa opisivalo borbe između Srbije i Bosne u sportskoj sali Šabačke gimnazije. Direkti, aperkati, krošei, atraktivne devojke, uzavrela atmosfera na tribinama i svetlosni efekti sa najvećih koncerata upotpunili su spektakl kakvom domaći poštovaoci plemenite veštine retko mogu uživo da prisustvuju.

Rukavice su uksrtili:

Parovi - do 64 kg: Ljubomir Marjanović - Jovica Jovanović, do 64 kg: Slobodan Mitrović - Adem Fetahović, do 69 kg: Stefan Lukić - Ahmet Džananović, do 75 kg: Denis Memetović - Miroslav Čembić, do 81 kg: Saša Milovac - Đorđe Tomić, superteška: Vladan Babić - Marko Gašić, superteška: Milutin Stanković – Naser Belalić.

Srbiji su pobedu doneli Memetović Denis, Saša Milovac, Milutin Stanković, Vladan Babić i Ljuba Marjanović, koji je uz proglašenje za borca večeri od Balkan Boxinga dobio poklon.
"Hvala Šapčanima koji su me ovacijama dočekali i još glasnije pozdravili posle pobede. Poslednje dve godine boks je u dosta teškoj situaciju. Ali sada posle ovog spektakla video sam da naš boks ima budućnost  i da 2015. može biti godina preokreta. Presrećan sam jer sam gledao i pobedu Sanje Tošić. Napokon smo dobili jaku seniorku i jedva čekam da je vidim u zvaničnim mečevima", istakao je Ljubomir Marjanović, legendarni kapiten kojem je jučerašnja borba bila oproštaj od reprezentacije.

Atraktivna bokserka Sanja Tošić koja je prethodnih nedelja skrenula pažnju medija ambicioznim planom ZLATNI RIO 2016. – prva olimpijska medalja za srpske bokserke, u revijalnom humanitarnom sparing meču pobedila je Jelenu Tanasić iz BiH. Sanja je izazvala ovacije i tako demonstrirala zašto je zovu Čelična dama (Sanja The Iron Lady).

"Kao što sam obećala - naporno sam trenirala da bih pred svojom publikom pokazala snagu svoje pesnice! Protivnicu sam oborila sa nogu, sad idemo na nove izazove!", poručuje Sanja.
 

Publika je ulaznicu za prvi u nizu bokserskih spektakala koji će se u narednom periodu organizovati širom zemlje obezbedila slanjem ukupno 1006 sms poruka na broj 1003 za pomoć poplavljenima u Srbiji.
Humanitarna revija je održana pod pokroviteljstvom grada Šapca i Turističke organizacije Šapca, u suorganizaciji Bokserskog saveza Srbije i kluba Balkan Boxing.

Kategorije: