Objavio Bojan Đokić 26/02/2018 - 13:37

Donacija za nove medalje

Srpski džudisti će u budućnosti moći kvalitetnije da treniraju i rpipremaju se za velika takmičenja.

Uz pomoć Ministarstva omladine i sporta, džudo savez je nabavio 576 strunjača, za devet novih borilišta, koji su raspoređeni u tri regiona, po tri tatamija u Vojvodinu, centralnu Srbiju i Beograd.

Ministar omladine i Sporta Vanja Udovičić prisustvovao je u dvorani SC Šumice, dodeli strunjača beogradskim  džudo klubovima i javnom času – demonstraciji veština mladih džudista.

Ministar Udovičić i predsednik Džudo saveza Srbije Ivan Todorov uručili su donaciju beogradskim džudo klubovima. Tatamiji će doprineti razvoju i promociji džudo sporta,  pozitivno uticati na kvalitet organizacije budućih takmičenja u Beogradu i celoj Srbiji.

„Verujem da će ove strunjače omogućiti da što više dece trenira džudo i doprineti da se u javnosti stvori još bolja slika o ovom sportu“, istakao je ministar Udovičić.

„Želim da se zahvalim Ministarstvu omladine i sporta i ministru Udovičiću u ime svih članova Džudo saveza Srbije na podršci i pomoći od 6 miliona dinara za nabavku tatamija koja nam puno znači“, rekao je predsednik Džudo saveza Srbije Ivan Todorov.

Na ovom događaju učestvovalo je više od 100 mladih džudista, takmičara beogradskih klubova, koji su demonstrirali svoje veštine.

Događaju su prisustvovali državni sekretari Predrag Peruničić i Darko Stanić, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i svetski šampion džudista Nemanja Majdov.

Kategorije: