Objavio Bojan Pavlović 12/10/2014 - 19:15

Preko sto džudista na turniru BALKAN OPEN ZVONKO OSMAJLIĆ (VIDEO)

Bolje je časno izgubiti nego nečasno pobediti, bila je čuvena rečenica proslavljenog džudiste naše zemlje Zvonka Osmajlića, u čiju cast se petnaesti put za redom održava turnir koji svake godine okuplja kvalitetne takmičare iz regiona.

Turnir, koji od ove godine nosi naziv BALKAN OPEN ZVONKO OSMAJLIĆ okupio je preko 100 najkvalitetnijih boraca iz Bugarske,Slovenije,Rumunije,Bosne I Hercegovine,Grčke,Crne Gore,Hrvatske,Mađarske,Republike Srpske I Srbije.

U kategoriji do 61 kg  slavio je Slovenac Matjaž Trbovc, do 66 kg srpski takmičar Marko Vukićević, do 73 kg Nikola Gušić iz Crne Gore,do 81 kg domaći takmičar Bojan Došen, do 90 kg Slovenac Gašpar Jerment,do 100 kg  Srbin Aleksandar Kukolj I preko 100 kg zlato je pripalo Bugarinu Miroslavu Debrelijevu.

Organizator turnira Centar borilačkih sportova Zvonko Osmajlić obezbedio je vredne novčane nagrade za  finaliste svih kategorija, uz napomenu da  je Aleksandar Kukolj dobio duplo veću nagradu u odnosu na ostale šampione, jer je radio kategoriju u kojoj se proslavio Zvonko OSmajlić.

 

Sledeće godine očekuje se još bolji odziv takmičara, jer  postoji velika šansa da turnir uđe u calendar Balkanske džudo federacije, što znači da će biti bodovnog karaktera za velika takmičenja.

Kategorije: