Objavio Bojan Pavlović 06/05/2017 - 14:37

Jovana Preković šampion Evrope,Marko Antić srebrni, bronze za Bitevića i Cvrkotu

U prepodnevnom programu finala i mečeva za bronzu Srbija je imala tri predstavnika i svo troje su opravdali očekivanja i pobedili u odlučujućim mečevima. Jovana Preković (KK “Knjaz” – Aranđelovac) je u finalu u kategoriji -61kg pobedila takmičarku Francuske Lucia Ignace aktuelnu prvakinju Evrope i vicešampionku Sveta, rezultatom 4:2 i tako postala pvak Evrope. Slobodan Bitević (KK “Dinamo” – Pančevo) u kategoriji +84kg  u odlučujućoj borbi za medalju pobedio je takmičara iz Mađarske rezultatom 2:1. Sanja Cvrkota (KK “Zadrugar” – Lazarevo) u kategoriji -68kg  u odlučujućoj borbi za medalju pobedila je takmičarku iz Španije rezultatom 3:0.

Ona se zahvalila svima koji su joj pomogli da dođe do velikog uspeha.

Želela bih da se ovim putem zahvalim mojim drugovima iz Karate kluba “Knjaz” iz Aranđelovca koji su trenirali sa mnom bodrili me i bili uvek tu kada je bilo najteže, mom treneru Roksandi, porodici,Opštini Aranđelovac, Karate federaciji Srbije ali i Vladi Republike Srbije čiji sam stipendista - poručila je Jovana Preković.

Njen trener Roksanda Atanasov nije krila zadovoljstvo.

Ovo je još jedna potvrda Jovaninog vrhunskog kvaliteta ali i potvrda da smo na pravom putu. Odlično smo tempirale formu bile smo potpuno spremne da ovde u Turskoj osvojimo zlato. Naravno ovo je za nas samo početak naš cilj su Olimpijske igre u Tokiju i svi naši dalji planovi su usmereni samo na taj cilj. Hvala svima koji su navijali za nas hvala mojoj porodici koja je tokom čitavog period priprema bila sa nama Inaravno hvala svima u Srbiji koji su nas pratili podržavali svih ovih dana u Turskoj- zaključila je Atanasov.

U popodnevnim satim Marko Antić nije uspeo da se domogne zlatne medalje jer je u finalnom meču poražen od Letonca Kalvisa rezultatom 1:0.I pored toga srebro je veliki uspeh za karatistu Maldenovca.

Srbija,posle trećeg dana takmičenja, ima 4 medalje na svom kontu zlato, srebro i tri bronze.

Kategorije: