Objavio Bojan Pavlović 05/05/2017 - 10:38

Prekovic i Antic u finalu, Cvrkota i Bitevic za bronzu na EP u karateu

Završen je prvi dan 52-og Evropskog seniorskog prvenstva koje se ove godine održava u Turskom gradu Kocaeli. Seniorska Reprezentacija Srbije je odlično startovala i njeni najbolji takmičari uspeli su da se izbore za dva finala i dve borbe za treće mesto i bronzanu medalju.
Jovana Preković i Marko Antić su sjajnim pobedama došli do finala a najiskusniji takmičari ekipe Srbije Sanja Cvrkota i Slobodan Bitević su sjajnim mečevima izborili borbu za bronzanu medalju.
Prekovićeva je prvo kolo dobila nakon odluke sudija 0:0, u osmini finala je pobedila ruskinju 3:1, u četvrtfinalu crnogorky 1:0 i u polufinalu turkinju 1:0. U finalu će se boriti za zlato protiv francuskinje. Marko Antić je u prvom kolu bio slobodan, meč u osmini finala je dobio sa 1:0 takmičara iz Azerbejdžana da bi u četvrtfinalu pobedio nakon odluke sudija ukrajinca. Polufinalni meč Marko je ubedljivo dobio slovaka sa 4:0. U finalu ce se sastati sa Letoncem. Slobodan Bitević, najiskuniji takmičar i kapiten seniorske ekipe Reprezentacije je imao jako težak žreb i već na startu je pobedio iskusnog takmičara iz Španije bakon odluke sudija pri rezultatu 1:1 da bi u drugom kolu bio neopravdano zaslugom sudija poražen od favorizovanog domaćeg takmičara Enesa Erkana sa 3:1 koji je ipak došao do finala. Svoju šansu u repasažu Bitević je iskoristio pobedama protiv starih rivala, Horune iz Ukrajine sa 1:0 i Arsovskog iz Makedonije sa 2:0 tako da će se u subotu u borbi za bronzanu medalju sastati sa Molnarom iz Mađarske.
Sanja Cvrkota je u prvom meču dobila grkinju sa 1:0, osminu finala rešila je u svoju korist rezultatom 2:1 protiv takmičarke iz Danske a u četvrtfinalu je izgubila nakon odluke sudija pri 0:0. U repasažu je pobedila belgijanku sa 2:0 a u borbi za bronzu radiće protiv spanjolke u Subotu. Jovana, Sanja, Markо i Boba će u subotu dati sve od sebe u borbi za zlatne i bronzane medalju i tako potvrditi da je Srbija i dalje u vrhu Evropskog i Svetskog karatea. Poželimo im sreću.

Kategorije: