Objavio Bojan Pavlović 16/04/2015 - 15:44

Više od 300 karatista u borbi za "Zlatni pojas" u Čačku

ČAČAK - Međunarodni turnir u karateu "Zlatni pojas", jedan od najstarijih turnira u Evropi, održaće se narednog vikenda u Čačku uz učešće više od 300 takmičara iz 18 zemalja.

Predsednik Karate federacije Srbije Slavoljub Piper najaviop je da će se uzjedno obeležiti i 45. rođendan Borca iz Čačka, kluba koji je ostavio dubok trag na domaćoj i međunarodnoj sceni.

"Čačanska publika biće u prilici da u subotu i nedelju vidi 18 najboljih nacionalnih selekcija, odnosno vrhunske takmičare borilačkih sportova koji su više puta bili prvaci Starog kontinenta. Učestvovaće, između ostalih, selekcije Francuske, Turske, Španije, Nemačke i drugih", izjavio je Piper na konferenciji za medije.

On je, takođe, najavio takmičenje za mlađe kategorije uzrasta od 5 do 12 godina, koje će se održati sedam dana kasnije "Zlatni pojas", što znači da će se u Čačku okupiti ukupno oko 1.500 karatista.

Predsednik KK Borac Dragan Gojković kaže da ovaj sport animira veliki broj mladih, a turnir promoviše grad i Srbiju, dok je predsednik organizacionog komiteta Milenko Kostić ocenio da ova manifestacija na najbolji mogući način promoviše Čačak i doprinosi razvoju sporta u gradu.

“Grad je pokrovitelj predstojeće manifestacije i biće dobar domaćin svim učesnicima ovog prestižnog takmičenja”, rekao je gradonačelnik Čačka Vojislav Ilić i pozvao sugrađane da dođu i uživaju u borbama.

Prvi karate turnir “Zlatni pojas” organizovan je 1971. godine, a od tada je ova manifestacija stvorila imidž jednog od najkvalitetnijih i najvećih karate takmičenja u Srbiji.

Kategorije: 

Komentari

Kaliopi

Najjači turnir u Čačku?!Da li je realno? Proteklog vikenda na Rakovici "Trofej Rakovice", okupio preko PETSTOTINA takmičara iz zemlje i regiona, a pri tom, stariji nisu plaćali kotizacije. Tako se održava sportista i stimuliše nagradom, a ne kao u Čačku, samo ime reklamira predsednik KFS-a, svoje ime, ne imena mladih sportista i sportistkinja!