Objavio Branislav Popović 15/09/2015 - 15:56

KIK BOKS: Srbija domaćin 20. Svetskog prvenstva

Ove godine zemlja domaćin jubilarnog Dvadesetog Svetskog prvenstva u kik boksu je Srbija.  To je dogadjaj od državnog značaja, pomognut od strane Vlade Srbije, Ministarstva sporta, Sportskog saveza Srbije kao i Gradskog sekretarijata za sport.  Tehničku organizaciju vodi Kik boks savez Srbije.
 
Kik boks savez Srbije je član svetske WAKO federacije, jedine priznate federacije od strane World Games-a.  Kik boks ima sedam takmičarskih disciplina od kojih su tri koje se odvijaju u ringu: low kick, K-1, full contact , kao i četiri discipline koje se odvijaju na tatamiju: light contact, point fighting, kick light contact i muzičke forme (sa i bez oružja).
 
Procene su da je na do sada održanih 19 Svetskih šampionata učestvovalo preko 20.000 takmičara. Na planetarnim smotrama predstavnike je imalo više od 50 zemalja sa svih kontinenata.
 
Beograd će ove godine ugostiti preko 2000 učesnika iz preko 60 zemalja sveta.
Srbija drži visoko drugo mesto u ukupnom plasmanu u ringovnim disciplinama po uspešnosti na svetskoj sceni. Neprikosnoveno prvo mesto pripada Rusiji.
 
 
Kik boks je izuzetno popularan sport u svetu kako za vežbače tako i za publiku. Atraktivne tehnike, precizni i snažni udarci kao i atmosfera uzavrelih navijačkih strasti koja je prisutna u halama gde se mečevi održavaju, uvek privlači pažnju ljubitelja dobrih sportskih priredbi.
 
 
Budite i vi deo ove priče, dodjite u Beogradsku Arenu 30. Oktobra  u 21 čas da gledate borbe najboljih.