Objavio Vladislav Popović 20/11/2015 - 19:32

PRIZNANJE KIK BOKSU ZA VELIKI USPEH

Poseta Ministra omladine i sporta Republike Srbije Vanje Udovičića , Predsednika Sportskog saveza Srbije Aleksandra Šoštara  i Predsednika  Kik boks saveza Srbije Dr Borislava Pelevića  Jagodini

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković -Palma  i kik boks klub "Palmini Tigrovi",  ugostili su visoke zvaničnike srpskog sporta u Jagodini, kako bi zajedno obeležili velikI uspeh srpskog  kik boksa na nedavno završenom Svetskom prvenstvu.

 Razlog za slavlje ovaj kik boks klub kao i grad Jagodina imali su jer su od trojice reprezentativaca iz ovog  grada koji su učestvovali na Svetskom prvenstvu, dvojica osvajači medalja:  Nemanja Pantelić bronze a Aleksandar Konovalov zlatne medalje.

Dragan Marković je na konferenciji za štampu upriličenoj tim povodom, upoznao Ministra Vanju Udovičića o tome koliko grad Jagodina izdvaja za sport: primera radi, 2012. godine iz budžeta grada izdvojeno je 10 % sredstava samo za sport, od čega je izgradjen veliki broj sportskih terena što u gradu što u okolnom selima.To je ,kako je istaknuto, recept za uspeh koji stiže kasnije sa najvećih svetskih borilišta, kao što je u ovom slučaju, bilo i u kik boksu. Cilj u Jagodini je da se što više mladih priviče u sportske klubove  odakle se kasnije i izdvajaju talenti kao što je Aleksandar Konovalov.

Ministar Udovičić nije skrivao svoje zadovoljstvo učinjenim i od srca je čestitao Konovalovu, posebno ga pohvalivši što je svoje uspehe nanizao u svojoj 21 godini, što znači da je blistava karijera tek pred njim. Čestitao je Kik boks savezu na istorijskom uspehu na Svetskom prvenstvu i poželeo uspeh Borislavu Peleviću, kandidatu  za Predsednika na predstojećim   izborima u svetskoj federaciji.

Ispred Sportskog saveza Srbije, novinarima se obratio i Aleksandar Šoštar , koji je još jednom rekao da je fasciniran ne samo uspesima koje Kik boks savez niže nego i kvalitetom organizacije Svetskog prvenstva koja je krunisana nezaboravnim dogadjajem u Kombank Areni.

Predsednik kik boks saveza Srbije Borislav Pelević je istakao da je na ovom  Svetskom  prvenstvu ostvaren istorijski uspeh srpskih reprezentativaca koji su osvojili 29 medalja od kojih su 9 zlatnih  a Aleksandar Konovalov proglašen za najboljeg takmičara Prvenstva.