Objavio Branislav Popović 07/12/2015 - 15:03

Tri svetska prvaka iz KBK C. Zvezda Delije (VIDEO)

U pres centru SD Crvena zvezda priređena je svečanost na kojoj su uručena priznanja kik bokserima crveno-belih koji su na SVetskom prvenstvu u Beogradu osvojili tri zlatne medalje.
 
 
 
Šampioni Sveta postali su Diana Dabtić u disciplini lou kik u kategoriji do 65 kg, Teodora Manić u disciplini K1 u kategoriji do 65 kg i Saša Polugić u disciplini K1 u kategoriji preko 91 kg.
 
Okupljene novinare, sportiste i članove SD Crvena zvezda i Kik boks kluba Crvena zvezda pozdravio je Ivan Todorov, predsednik Upravnog odbora SD Crvena zvezda.
 
- Veliko mi je zadovoljstvo što u jubilarnoj 70. godini od osnivanja Sportskog društva Crvena zvezda sportisti naše porodice nastavljaju u kontinuitetu da prave ne dobre, već svetske rezultate. Ovom prilikom želeo bih da pozdravim sportiste, trenere, rukovodstvo Kik boks kluba Crvena zvezda i zaista se ponosimo vama jer nas iz godine u godine obradujete vrhunskim rezultatima - počeo je Todorov, a potom je dodao:
 
 
 
- Pored dobrih rezultata raduje nas što su Diana, Teodora i Saša odlični studenti i pravi predstavnici Crvene zvezde. Hteo bih da čestitam i Kik boks savezu Srbije na ovim rezultatima i s obzirom da su ovi sjajni rezultati postignuti u Beogradu, želeo bih da im čestitam i na odličnoj organizaciji. Pokazali su da je Beograd sposoban da organizuje tako velike manifestacije na kojima naši sportisti postižu fantastične rezultate - istakao je Todorov.
Predsednik Upravnog odbora je potom čestitao i karatistima Crvene zvezde koji su prethodnog vikenda osvojili nove svetske šampionske titule.
 
- Proteklog vikenda sportisti našeg Karate kluba su takođe osvojili titulu šampiona Sveta i želeo bih i njima ovom prilikom da čestitam. Nadam se da ćemo se videti na prijemu povodom osvajanja još jedne svetske titule. Još jednom čestitam kik bokserima od srca. Želim vam da nastavite da osvajate medalje i vašim trenerima i rukovodstvu da Kik boks klub i dalje bude jedan od najboljih klubova i najboljih sportskih kolektiva u Sportskom društvu Crvena zvezda - rekao je Ivan Todorov.
 
Specijalne plakete "70 godina radosti" Diani, Teodori i Saši uručio je Ivan Todorov, predsednik Upravnog odbora SD Crvena zvezda.
 
 
 
Šampionka Sveta u lou kiku u kategoriji do 65 kilograma Diana Dabetić zahvalila se svima na podršci.
 
- Jako mi je drago i ponosna sam što sam ostvarila ovaj uspeh, a naročito što se to desilo na 70-godišljicu od osnivanja Crvene zvezde. Pre svega zahvalila bih se svom Kik boks klubu Crvena zvezda, mojim trenerima na angažovanju i pripremama, mojim kolegama kik bokserima i kik bokserkama koji su mi svaki dan pomagali da se što bolje pripremim. Drago mi je što smo našem klubu doneli tri zlatne medalje sa Svetskog prvenstva i nadam se da ćemo nastaviti da ostvarujemo ovakve uspehe i da ćete nas pratiti i podržavati i sledeće godine na Evropskom prvenstvu - istakla je Dabetićeva.
 
 
 
Potom se prisutnima obratila i šampionka Sveta u disciplini K1 u kategoriji do 65 kilograma Teodora Manić.
 
- Imam 22 godine i kik boksom sam krenula da se bavim od 2011. godine. Tada sam počela da se takmičim i da pronalazim sebe u tom sportu, a evo sada sam šampionka Sveta. Htela bih da se zahvalim trenerima, drugarima i drugaricama u reprezentaciji na podršci. Svi smo u ekipi bili jedno uz drugo u teškim trenucima kada smo trebali da opravdamo sva ulaganja i angažovanja u pripreme koje su trajale 15 dana na Mitrovcu, na Tari. Bio je to period koji se ne zaboravlja. Takmičenje na Svetskom prvenstvu bilo je vrlo teško, posebno jer se održavalo pred domaćom publikom i trebali smo da opravdamo sva očekivanja. Mislim da smo u tome i uspeli. Jako mi je drago zbog toga i hvala svima na podršci - izjavila je Teodora.
 
 
 
I Saša Polugić, šampion Sveta u disciplini K1 u kategoriji preko 91 kilogram, se zahvalio trenerima i kolegama iz reprezentacije.
 
- Hteo bih da se zahvalim trenerima koji su uložili puno truda i koji su se veoma angažovali oko naših priprema. Želeo bih da se zhvalim i kolegama iz Klub i reprezentacije koji su nam takođe pomagali u tim pripremama - zaključio je Polugić.
 
Usledilo je zajedničko fotografisanje za večnu uspomenu Kik boks kluba Crvena zvezda i Sportskog društva Crvena zvezda.