Objavio Bojan Pavlović 16/09/2014 - 16:10

Štefanek: Vidimo se na balkonu i posle Rija (VIDEO)

BEOGRAD - Svetski prvak u rvanju Davor Šefanek izjavio je danas da je titulom na šampionatu u Taškentu ostvario samo deo sna, a da je drugi odličje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine.
 
"Dvadeset tri godine sam čekao na ovo, jedan deo sna sam ostavrio, bio sma šampion u juniorskoj konkurenciji, ali mi je nakon toga uvek nešto nedostajalo da osvojim trofej među seniorima. Pre finala sam rekao - sad ili nikad. Drugi deo mog sna je medalja u Riju. Ako budemo radili kao do sada, verujem da ćemo se pnovo videti na balkonu i 2016. godine", rekao je Štefanek na konferenciji za medije na stadionu Partizana.
 
Štefanek je juče prisustvao dočeku ispred gradske Skupštine, kome su prisustvovali košarkaši, koji su u nedelju osvojili srebrnu medalju na prvenstvu sveta u Španiji i ženska reprezentacija Srbije u streljaštvu, zlatna na prvenstvu sveta u Granadi.
"Čast mi je što sam juče bio na balkonu sa košarkašima i reprezentacijom Srbije u streljaštvu. Mislim da sam prvi rvač koji je imao to zadovoljstvo. Nadam se da će i ostalim takmičarima u pojedinačnim sportovima biti priređivani takvi dočeci", dodao je Štefanek.
 
Njegov trener Sreten Damjanović rekao je da je Štefenak od malena pokazivao da će biti uspešan rvač.
"Davor je prvi put u salu za rvanje ušao sa šest godina, a njegov otac, ujak i stric su takođe bili dobri u ovom sportu. Sećam se kada je počinjao da trenira, da sam jednom ušao u njegovu sobu i zatekao ga kako spava u rvačkom dresu. Tada sam prvi put pomislio, ovaj mali će biti prvak sveta", rekao je je Damjanović.
 
Predsednik Rvačkog saveza Srbije (RŠ) Željko Trajković istakao je da Štefanek biser srpskog rvanja.
"Davor je uvek bio svetski talenat, prognozirali su mu titule, sada su mu se u seniorskoj konkurenciji konačno poklopile sve kockice - talenat, želja, borbenost i koncentracija. Naš cilj za budućnost je jasan, idemo do medalje i u Riju", rekao je Trajković.
 
On je dodao da rvanje na prostorima bivše Jugoslavije nije u krizi i podsetio da su srpski i hrvatski takmičari u poslednjih 10 godina osvojili ukupno 16 medalja.
 
Taj rezultat je nazvao spektakularnim i dodao da se konkurencija znatno pojačala nakon raspada ŠSR-a.
"Rvački savez Srbije nema nijednog sponzora, a funkcioniše veoma dobro, što je zasluga države i kvalitetne organizacije sporta. Takođe mnogo nam znači i program Olimpijskog komiteta Srbije iz kojeg se crpe sredstva za pripreme", rekao je Trajković.
 
Potpredsednik RŠ Rajko Baltić istakao je da je Štefanekova medalja primer za sve druge srpske rvače.
"Svi smo bili optimisti pred odlazak u Taškent i zaista sam verovao u osvajanje medalje. Naš savez ima kontinuitet kvalitetnog rada, a rezultat toga je briljantan način na koji je Štefanek došao do titule", poručio je Baltić.
 

Kategorije: