Objavio Bojan Pavlović 01/04/2015 - 14:17

Nemeš i Stankić: Hoćemo medalju sa SP kao Štefanek

BEOGRAD - Srpski rvači Viktor Nemeš i Vladimir Stankić, osvajači medalja na šampionatu Evrope za mlađe seniore u Poljskoj, poručili su danas da im je sledeći cilj seniorsko prvenstvo sveta u Las Vegasu, gde će pokušati da ponove podvig Davora Štefaneka, koji je prošle godine u Taškentu osvojio zlato.

Nemeš je u Poljskoj osvojio zlato u kategoriji do 75 kilograma, dok je Stankić bio srebrni u konkurenciji do 85 kilograma.

Uspeh Nemeša dobija na značaju ako se zna da je uoči šampionata na Gran priju u Mađarskoj polomio šaku.
"Nadam se da ću se i sa Svetskog prvenstva vratiti kao pobednik. Trebalo bi da uzmem medalju na tom takmičenju, a onda ću da se okrenem Olimpijskim igrama u Brazilu", rekao je Nemeš na konferenciji za medije i zahvalio se treneru Stojanu Dobrevu na pomoći.

Stankić je rekao da će mu medalja dati samopouzdanje da nastavi da radi kako bi osvojio nova odličija.
"Dali smo maksimum, mnogo smo trenirali, ovi rezultati pokazuju da na pripremama nismo ležali i odmarali. Moramo da nastavimo da treniramo, a rezultati će sami doći", rekao je Stankić.

Selektor reprezentacije Sreten Damnjanović očekuje da reprezentativci na SP u Las Vegasu izbore jos dve - tri olimpijske norme i mirno dočekaju Igre u Riju.
"Ova generacija rvača stvarana je 10 godina unazad. Prvenstvo Evrope za mlađe seniore pokazalo je da u budućnosti može još da se uradi. Bilo je lepo gledati borbe naših boraca, Nađ je tu namanje iskusan, zauzeo je peto mesto, ali stasaće i on", rekao je Damnjanović.

Predsednik Rvačkog saveza Srbije (RŠ) Željko Trajković zahvalio je Ministarstvu omladine i sporta, Olimpijskom komitetu Srbije i Sportskom savezu Srbije na velikoj pomoći koju dobijaju
"Lepo je bilo biti predstavnik Srbije u Poljskoj. Publika je počela da doživljava srpske rvače kao favorite. Nastavićemo ovim putem, nadam se da će takmičari postizati uspehe i na narednim takmičenjima, Svetskom prvenstvu u Las Vegasu i Olimpijskim igrama u Riju", rekao je Trajković.

On je dodao da je posle ovih uspeha rvanje zaslužilo da se nađe u prvoj kategoriji sportova.

"Bilo bi dobro da šira javnost zna da je funkcionisanje sporta u državi dobro. Stvari su postavljene pravilno, svako može da pravi planove i programe. Naši sportisti znaju šta im donosi prvo, drugo ili treće mesto. Imamo dobre uslove, nisu na svetskom nivou, ali ne možemo da se žalimo s obzirom na stanje u državi.

Pomoćnik ministra omladine i sporta Uroš Zeković čestitao je Nemešu i Stankiću na uspehu koje su ostvarili u poljskom Valbžihu.
"Medalje koje ste osvojili veoma su važne, pokazale su da Srbija ima sjajnu generaciju rvača i da stipendije koje dobijaju nisu uzaludne. Nadam se da će se saradnja nastaviti i verujem da ćemo imati još povoda za okupljanje", rekao je Zeković.

Potpredsednik RŠ Rajko Baltić rekao je da se Srbija nalazi među pet svetskih nacija kada je rvanje u pitanju.
"Iza nas je težak period, ali podmalđivanje reprezentacije je dalo rezultat. U rvanju je vidljiv timski rad. Više od 30 medalja u juniorskoj, kadetskoj i seniorskoj kategoriji nam daju za pravo da sa optimizmom dočekujemo Olimpijske igre u Riju", rekao je Baltić.

Potpredsednik RŠ Jusuf Abazov rekao je da je zlato Štefaneka u Taškentu otvorilo vrata ostalim rvačima da ostvare uspeh.
"Velika je čast biti deo ovog projekta. Predsednik, selektor i treneri su uložili veliku snagu i energiju. Nadam se da ćemo nastaviti sa dobrim rezultatima", rekao je Abazov.

Naredno takmičenje na kojem će učestvovati srpski rvači je Svetsko prvenstvo, koje će od 7. do 12. septembra biti održano u Las Vegasu.

TANJUG

Kategorije: