Objavio Bojan Pavlović 06/04/2014 - 1:39

Rvanje: Fris zauzeo peto mesto na EP

Reprezentativac Srbije u rvanju grčko-rimskim stilom Kristijan Fris zauzeo je peto mesto u kategoriji do 59 kilograma na prvenstvu Evrope u finskom gradu Vanta.

Frisa su sudije onemogućile da se domogne medalje na kontinentalnom šampionatu, prenosi Rvački savez Srbije (RS S).

Naime, u polufinalnom meču protiv Bugarina Kostadinova sudije su sedam sekundi pre kraja dale opomenu Frisu za pasivnost i tako ga eliminisali iz daljeg takmičenja, tačnije, poslali u borbu za bronzanu medalju.

U meču za treće mesto Fris je izgubio od Rusa Kujlakova, tako da su prethodne izvanredne borbe na strunjači i ubedljive pobede nad rvačima Gruzije, Izraela i Hrvatske morale da se zaborave.

Predsednik RS S Željko Trajković istakao je da je Fris drastično oštećen u borbi za finale protiv Kostadinova.
"Nemam običaj da se žalim na suđenje, ali postoje video snimci gde se može proveriti ono što tvrdim. Još je veći žal za ovom borbom, jer je kasnije u finalu bugarski rvač postao evropski prvak. Ne mogu da prihvatim i da razumem takvo navijačko suđenje, tim pre što je naš čovek iz Srbije, Nenad Lalović, predsednik Svetske rvačke federacije. Nažalost, očigledno da je ovaj put kod sudija odlučivalo nešto drugo, a ne tok borbe i rvačka pravila", rekao je Trajković, dodajući da peto mesto Frisa tretira "kao ispunjenje zadatog cilja u ovoj godini" i da ostaje žal za medaljom.

Drugog dana evropskog prvenstva u Finskoj, u nedelju, od srpskih reprezentativaca na strunjaču izlaze Aleksandar Maksimović (do 71 kg), Viktor Nemeš (do 75 kg) i Petar Balo (do 80 kg).

TANJUG

Kategorije: