Objavio Bojan Đokić 05/05/2018 - 18:46

Treća medalja za Srbiju u Kaspijsku

Rvač Stevan Mićić ispisao je novu stranicu istorije srpskog rvanja. 22-ogodišnji Srbin koji živi I studira na Univerzitetu u Mičigenu osvojio je prvu medalju u slobodnom stilu za Srbiju u istoriji rvanja.

U staroj Jugoslaviji odličja u slobodnom stilu donosili su Makedonci (Šaban Trstena je bio olimpijski šampion, Šaban Sejdi višestruki osvajač medalja), ali sada je srpsko rvanje dobilo u najavi kandidata I za osvajanje odličja na OI u Tokiju.

U borbi za treće mesto kategorije do 57 kilograma, na EP u Kaspijsku, Stevan Mićić je briljantnim rvanjem deklasirao Metrevelia Španca gruzijskog porekla koga je savladao tehničkim tušem (10:0) minut pre kraja borbe.

-Ispunila se moja i velika želja moje porodice da nastupim za svoju Srbiju. Bio sam treći na juniorskom SP 2015. u Brazilu, ali jednostavno morao sam da rvem pod zastavom Srbije. Hvala Rvačkom savezu što me je prihvatio otvorenog srca I što mi je omogućio da osvojim medalju koju ću pamtiti do kraja života. Ovo je tek početak, verujte da mogu da stignem do odličja I na većim takmičenjima, a moj glavni cilj je da se popnem na pobedničko postolje na OI u Tokiju I da pevam himnu Bože pravde, rekao je odmah po osvajanju medalje u Kaspijsku nova zvezda srpskog rvanja u slobodnom stilu Stevan Mićić.

Inače, imamo još jednog kandidata za odličje, jer će poslednjeg dana EP u Rusiji u repeseažu kategorije do 74 kg nastupiti Zaur Efendijev.

Podsetimo, Srbija je osvojila, do sada, tri medalje na EP u rvanju u Rusiji, čime je nastavljen kontinuitet još od EP 2016. u Letoniji. Tada su srebrni bili Viktor Meneš, Maksimović I Štefanek, prošle godine u N. Sadu Fris je bio prvak Evrope, srebrni Štefanek, a bronzu je osvojio Maksimović.

Kategorije: