Objavio Bojan Pavlović 03/11/2016 - 14:41

1200 takmičara iz 50 zemalja gostovalo na Galebovom trofeju

Galebov trofej Beograda u tekvondou, Srbija Open 2016. održan je prošlog vikenda u dvorani Aleksandar Nikolić. Radi se o jednom od najprestižnijih turnira G1 klase u Evropi, na kome takmičari skupljaju bodove za svetsku i olimpijsku listu. Ujedno , bio je to dobar test za našu juniorsku selekciju koju čeka Svetsko prvenstvu u Kanadi sredinom novembra.
Nastupilo je oko 1200 takmičara iz 50 zemalja, tako da je turnir opravdao očekivanja što se posete i kvaliteta tiče.
 
Naše najbolje takmičarke Milica Mandić i Tijana Bogdanović imale su ulogu promotera turnira, pošto  još uvek nisu u takmičarskoj formi posle pauze nakon olimpijskih igara u Riju.
 
Od srpskih boraca Miloš Gladović (do 58 kg) je osvojio srebrnu medalju, i odlično startovano u novoj sezoni. Ana Bajić (+73kg) je osvojila srebrnu medalju posle poraza od Britanke Dzejd Slavin, dok je Marko Djuričić (+87kg) osvojio bronzanu medalju. Nikola Vučković (do 63kg) je u finalu savladao Hrvata i osvojio zlatnu medalju.
Bogdan Bulat, junior do 48 kilograma, osvojio je zlato posle četiri borbe u pokazao da je spreman za SP u Kanadi. Miljana Stefanov, takođe juniorka do 44 kg, osvojila je srebro.
Juniorka Natalija Čalić (do 68 kg) je osvojila zlato, dok je u istoj kategoriji Marijana Topić bila druga.