Objavio Bojan Pavlović 04/12/2016 - 16:44

Dejan Burčul novi predsednik Tekvondo asocijacije Srbije (VIDEO)

Dejan Burčul izabran je za novog predsednika Tekvodno asocijacije Srbije , na Vanrednoj Skupštini saveza održanoj u nedelju popodne u hotelu Kraun plaza.

Dobio je podršku 71 delegata,  uz jedan uzdržani glas i tri protiv. Inače bilo je prisutno ukupno 76 delegata od ukupno 120, odnosno predstavnici 36 od ukupno 70 klubova tako da je prema izveštaju Verifikacione komisije postojao kvorum za Skupštinu.

Novi potpredsednici saveza postali su Edmund Šram, Siniša Jasnić i Milan Komazec.

Upravni odbor čine Zoran Ćendić, inače novi stari generalni sekretar saveza, Slavno Radmilović, Goran Živanović, Marin Dujić,Boris Gorjup,Predrag Kovačić i Nemanja Radović.

Za članove Nadzornog odbora izabrani su su Srđan Bošković, Jugoslava Ristić i Vladan Čolović.

 

Na Skupštini nisu bilu prisutni predstavnici grupe klubova koja smatra da ova skupština nema legitimitet, odnosno da nije ispoštovana procedura za sazivanje iste.Takođe zamera se to što je u planu izglašavanje novog statuta, koji će prema predstavnicima opozicije izbrisati iz članstva TAS više od polovinu klubova. Taj statut predviđa da pravo članstva, prema tvrdnji opozicije , imaju klubovi sa najmanje 10 takmičara koji učestvuju na bar 4 šampionata koji se boduju u TAS.