Objavio Branislav Popović 18/08/2016 - 11:59

Jović: Trebalo je da se ide na Zlatni bod

Reprezentativka Srbije u tekvondou Tijana Bogdanović osvojila je rano jutros srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Riju, u kategoriji do 49 kilograma, pošto je rano jutros u finalu izgubila od Korejke Kim Sohui 7:6.
 
Bogdanovićeva je u poslednjem sekundu meča izgurala rivalku sa terena, osvojila poen za izjednačenje, ali su sudije nakon pregledanja snimka odlučile da je vreme isteklo.
 
 
"Ovo je bio njen najlošiji meč danas, možda zato što je previše energije ispucala na prve dve borbe, koje su bile najteže. Korejka je vrlo iskusna, ovo je korejski sport i neću da kažem da je lobi povukao na drugu stranu, ali mislim da jeste bilo padanje u poslednjoj sekundi i da je trebalo da se ide na zlatni bod pa šta bude. U svakom slučaju, ovo je vrhunski rezultat za nju, dobro je za naš sport i za državu. Radujemo se, ali smo trenutno tužni. Ona je danas bila najbolja u svojoj kategoriji, ali takav je sport. Drugo mesto sa 18 godina. Pred njom su bar još dve Olimpijade", rekao je Jović novinarima. 
 
Na snimku je delovalo kao da je Korejka pala pre isteka vremena, ali je posle pregledanja snimka odlučeno da nije.
 
"Nije poželjno da se komentariše sudjenje. Mi smo novi sport i ne pravimo incidente, jer se to dešava. Mislim da će o ovome da se priča. Ako smo mi u pravu, ove sudije će biti kažnjene, ali mi to ne možemo da promenimo. A možda i neće", rekao je Jović.
 
 
Srbija nije završila takmičenje u tekvondou u Riju, pošto u subotu Milica Mandić brani zlato iz Londona.
 
"Sad svu energiju usmeravamo na Milicu i njen dan, 20. avgust. Daćemo sve od sebe da opravdamo očekivanja", rekao je Jović.