Objavio Branislav Popović 22/05/2016 - 18:08

Milica Mandić srebrna, Draško Jovanov treći (VIDEO)

Posle zlata Tijane Bogdanović (do 49kg) do 49 kilograma na seniorskom Evropskom prvenstvu u Montreu, poslednjeg takmičarskog dana osvojene su još dve medalje! Fenomenalan uspeh za nacionalni tim, najveći uspeh za Srbiju na evropskim prvenstvima do sada!  
 
Milica Mandić (do 73kg) osvojila je srebrnu medalju izgubivši od Ive Radoš iz Hrvatske sa 1:0, što je bila repriza finala EP pre dve godine. Draško Jovanov (do 87kg) osvojio je bronzanu medalju! 
 
Mandićeva je na startu bila bolja od Grkinje Mojsido 5:3, a u drugom kolu je bila bolja od Britanke Slavin 3:0. U polufinalu je pobedila Petrijašević Petru iz Makedonije 3:0. 
 
-Ovo je najuspešnije evropsko prvenstvo do sada za Srbiju. Tri medalje i dva meča koja smo izgubili za medalju, kao i mnogo osmine finala je skor ovog prvenstva Evrope – istakao je Jović. -  Kao što sam najavljivao da posle Tijaninog zlata imamo još boraca koji mogu da osvoje medalju to se i obistinilo. Draško Jovanov je već duže vreme jedan od naših najboljih seniora. Bilo je pitanje vremena kada će se okititi medaljom. Na zlatni poen mu je izmaklo finale. Tijana i Milica su na dobrom putu da se ovaj pripremni proces dovede do perfekcije za Rio. Imamo još detalja na kojima moramo da radimo a i dovoljno vremena za to.
 
Draško je na startu pobedio Poljaka Koleckog 1:0, zatim je savladao Nemca Bečmena 7:3, dok je u polufinalu izgubio od iskusnog Jermenca Jermejna na zlatan bod.
 
-Zadovoljan sam ostvarenim uspehom, dugo smo i naporno radili i postigli vrhunski rezutat. Ne bi ništa postigli da roditelji, prijatelji i porodice nisu bile uz nas, ovom prilikom im se zahvaljujemo i pozdravljamo sve koji su nas podržavali – rekao je Draškov trener, Borislav Krstić.
 
Srećan je bio I Draško, ipak svestan činjenice da je bio na pragu finala.
 
-Napokon sam ostvario svoj željeni cilj, zahvaljujem se svima koji me podržavali i verovali u mene, takodje sam zadovoljan što sam deo ekipe koja je ostvarila istorijski uspeh. Ovo jedan od ostvarenih ciljeva i u narednom olimpijskom ciklusu cilj mi je da se kvalifikujem za Olimpijske Igre u Tokiju – rekao je Jovanov.
 
Svake pohvale idu I Budimiru Krivokući, Aleksandri Radmilović I Nađi Savković koji su se sjajno borili na ovom prvenstvu.
 
Poslednjeg dana borila se I Ana Bajić (+73kg) koja je u drugom kolu izgubila od Britanke Valdken 7:4, a Djordje Marčetić (+87kg) takodje u drugom kolu od Britanva Čoa sa 7:0.