Objavio Bojan Pavlović 08/12/2015 - 10:49

Milica Mandić:"Srecna sam,idem u RIO da branim zlato iz Londona"

Milica Mandić se kvalifikovala za Olimpijske igre u Brazilu 2016! Olimpijski komitet brojniji je za još jednog člana! Posle finalnog Grand prija koji se održao prethodnog vikenda u Meksiku, Milica u Rio odlazi kao ruga na olimpijskoj listi.
Na završnom turniru Milica je poražena u prvom kolu od domaće predstavnice Espinoze, koju je pobedila pre mesec dana na Grand priju.
-I ove godine kao i prošle Milicu je žreb uputio na Mariju Espinozu, domaćina turnira i njihovu najbolju takmičarku. Puna hala njenih navijača kao i olako pisanje poena za udarac rukom je dovelo Mariju do finala i osvajanja drugog mesta. Tako je i ona direktno plasirana za Rio – ističe Dragan Jović.
Činjenica da ni na jednom GP Marija nije osvojila medalju sem kada je takmičenje u Meksiku samo po sebi mnogo govori.
- Što se tiče Milice moja želja za njen rodjendan da osvoji zlato i da se zadrži na 1.mestu renkinga nije bila uslišena ovog puta. Posle sezone u kojoj je imala najviše povreda u karijeri, moram da budem zadovoljan i srećan direktnim plasmanom u Rio. Sada joj sledi odmor do drugog januara, a posle krećemo sa priprema za odbranu titule.
Milica je 2012. godine osvojila zlatnu medalju, prvu olimpijsku za Srbiju. Isti cilj je I na Olimpijskim igrama u Brazilu, a Milica ima sasvim dovoljno vremena da se odmori, zaleči povrede I spremi se za jedan od najvećih poduhvata u karijeri svakog profesionalnog sportiste – odbrana olimpijskog zlata!
-Srećna sam što konačno mogu da se priključim timu za Rio! Prošle su tri naporne godine pune turnira i skupljanja poena za rang listu. Ova godina je bila najteža do sada. Imala sam tri povrede koje su mi onemugućile učešće na nekim turnirima i otežale put do kvalifikacija. Poslednje takmičenje nije prošlo kako sam očekivala, ali drago mi je da se ova trka završila. Imamo kvotu za Olimpijske igre i završavam godinu kao druga na rang listi. Hvala mom treneru Drganu Joviću bez koga ne bih uspela sve ovo da ostvarim i celom timu koji je uz mene! – rekla je Milica.
U januaru svoju vizu za OI potražiće I Tijana Bogdanović (do 49kg), Damir Fejzić (do 80kg) I Miloš Gladović (do 58kg) na Olimpijskim evropskim kvalifikacijama u Istanbulu.