Objavio Bojan Pavlović 18/08/2016 - 5:25

Srebro za Tijanu Bogdanović

Srpska tekvondistkinja Tijana Bogdanović osvojila je danas srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, pošto je u finalu kategorije do 49 kilograma izgubila od Južnokorejke Kim So-hui sa 6:7.

 

Ovo je druga medalja za Srbiju na Olimpijskim igrama u Riju, pošto je prvu osvojio Davor Štefank u rvanju.

Kim je meč rešila u drugoj rundi, kada je uspešno udarila Bogdanovićevu u glavu i osvojila tri poena za vodjstvo od 5:1.

Srpska reprezentativka uspela je u trećoj rundi da dva puta baci Korejku na pod i prišla je na 6:7, da bi u poslednjim sekundama bacila ponovo protivnicu na pod. Sudije su procenile da jevreme isteklo, a selektor Srbije Dragan Jović uložio je žalbu, koja je posle pregledanja snimka odbijena. 

Prethodno, Bogdanovićeva je u polufinalu savladala 26-godišnju Meksikanku sa 10:0.

 

Bogdanovićeva je na startu takmičenja savladala Patimat Abakarovu iz Azerbejdžana 3:2, da bi u četvrtfinalu srušila dvostruku uzastopnu olimpijsku šampionku Kineskinju Đingju Vu 17:7.

 

Bogdanović je izjavila da je presrećna nakon osvajanja srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Riju, ali da je razočarana jer su na ishod finalnog meča protiv Korejke Kim Sohui uticale sudije.
 
"Ona je pala u poslednjoj sekundi, trebalo je da dobijem još jedan bod, izjednačim na 7:7 i da o zlatnoj medalji odlučuje zlatni bod. Ne znam kako bi se to završilo, bilo bi neizvesno, ali razočarana sam jer na ovako velikom takmičenju sudije to nisu videle", rekla je mlada 18-godišnja Bogdanović novinarima u Riju.

 

 

 

rts.rs