Objavio Bojan Đokić 25/04/2016 - 23:02

Tekvondo olimpijci 100 dana uoči Rija (VIDEO)

Uveliko traju pripreme naših najboljih tekvondista za Olimpijske igre u Riju, gde će Srbiju predstavljati dve takmičarke Galeba Tijana Bogdanović I Milica Mandić. Njih dve su se pre par dana oprobale na prestižnom turniru G1 klase u Španiji, gde je olimpijska šampiona Milica Mandić osvojila srebro , dok je Tijana Bogdanović bila najbolja u svojoj kategoriji.

Značajno iskustvo za naše takmičarke, jer su svoj boravak iskoristile da par dana nakon takmičenja treniraju sa najboljim tekvondistima Španije u jednom od tri tekvodno trening centara , koliko ih postoji u ovoj zemlji.

Španci nema sumnje imaju sjajne uslove za adekvatne pripreme, za razliku od naših takmičara koji uglavnom svoju formu tempiraju u klupskim salama.

Upravo iz tog razloga u Galebu sa ponosom ističu da je olimpijsko zlato “skovano” u jednoj garaži stambene zgrade, preuređene u prostorije kluba. Posle gotovo četiri godine ponovo isto mesto I isti cilj. Jedino je mesto događaja drugačije.Umesto Londona u centru pažnje je RIO 2016.