Objavio Bojan Pavlović 12/11/2016 - 16:06

Tekvondo:Juniori otputovali u Kanadu na Svetsko prvenstvo

Svetsko juniorsko prvenstvo održaće se u Kanadi (Barnabi, od 16. do 20. novembra). Mladi tekvondoisti otputovali su u subotu kako bi se prilagodili na vremensku razliku I klimatske uslove pred najvažniji turnir u ovoj godini. Pre dve nedelje imali su važan test na turniru Galebov Trofej Beograda – Serbia Open, posle čega su doterali formu I spremili se za odlazak na SP. Mlad ali veoma talentovan tim od koga se očekuje mnogo ne samo u juniorima već I u seniorima za koju godinu, od trenera put Kanade poveli su Marin Dujić, Dragan Jović I Uroš Todorović.

-Reprezentacija je odradila pripreme na Košutnjaku, I zadovoljni smo fizičkom spremom celog tima. Nema povreda I mogu reći da svako ima podjedanke šanse budući da u reprezentaciji imamo mnoge osvajače svetskih I juniorskih medalja u kadetskoj konkurenciji. Većini tima je ovo prva ili druga godina u juniorima, izuzetno su kvalitetni borci I tek će biti, ali svesni smo I konkurencije u Kanadi – ističe Dujić. – Do sada smo se uvek vraćali sa medaljama, prošli put je Tijana Bogdanović osvojila zlato, I nadamo se da ćemo nastaviti tom putanjom.

Nadica Božanić, osvajačica evropskog zlata I svetskog srebra u kadetskoj konkurenciji, ovaj put odlazi kao juniorka na planetarni šapmpionat.

-U januaru sam prešla u juniorsku kategoriju. Naporno sam radila i trenirala, srećna sam da sam uspela da udjem u juniorsku reprezentaciju Srbije. Uz podrsku Olimpijskog komiteta Srbije i Ministarstva omladine i sporta ove godine sam učestvovala na dosta medjunarodnih turnira G klase na kojima sam stekla iskustvo sa nekim takmicarkama iz moje kategorije s kojima cu se susresti i na svetskom prvenstvu. Svesna sam da je konkurencija velika, ali spremna sam da se suočim sa njima – rekla je Nadica.

Spisak tima:

Bogdan Bulat do 48 kg
Mateja Kuburović do 51 kg
Strahinja Damnjanović do 55 kg
Nenad Marijanov do 59 kg
Velimir Veličković do 63 kg
Mateja Vučinić do 68 kg
Marko Marković do 73 kg
Vanja Mičić do 78 kg

Teodora Jović do 42 kg
Miljana Stefanov do 44 kg
Jovana Atlagić do 52 kg
Ljiljana Veselinović do 55kg
Nadica Božanić do 59 kg
Nadja Savković do 63 kg
Natalija Ćalić do 68 kg

Komentari

ljubinka

Svim srcem navijam za nase klince ali najvise za Strahinju Damnjanovic