Objavio Bojan Đokić 11/05/2018 - 18:10

Tijana Bogdanović bronzana na EP u Kazanju

Srpska reprezentativka u tekvondou Tijana Bogdanović osvojila je danas bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u ruskom Kazanju u kategoriji do 53 kilograma.

Bogdanovićeva je na putu do pobedila Slovenku Anu Petrušić i Madjaricu Lucu Patakfalvi, dok je u meču koji je vodio u finale izgubila od Ruskinje Tatjane Kudašove sa 15:14.

"Srećna sam zbog ove medalje, najpre zato sto sam se lepo osećala u borbama, dala sve od sebe i slušala trenera. Nema razloga da budem nezadovoljna što je samo bronza, a ne zlato. Nadam se da će ova medalja motivisati ostatak tima u nastavku takmičenja", rekla je Bogdanovićeva.

Trener Dragan Jović nije krio zadovoljstvo ostvarenim rezultatom.

"Osvojili smo prvu medalju. To je sada najvažnije. Trebalo bi da pokrene i ostatak ekipe i ako bude sve kako treba, da na kraju Evropskog prvenstva imamo bolji učinak od jedne bronze", rekao je Jović.

"Tijana je bila izvanredna u polufinalu. Izgubila je 15:14 od prvog nosioca, domaćina Ruskinje. Treba istaći da je Tijani ovo prvo Evropsko prvenstvo u ovoj težinskoj kategoriji i ovo je odlično za njen dalji put ka Tokiju", dodao je on.

Na tatami Sportske hale Bars u Kazanju trećeg takmičarskog dana izlaze Damir Fejzić (do 74 kilograma), Stojan Rabijac (do 80 kg), Nadja Savković (do 62 kg) i Iris Jović Vujaković (do 67 kg).

BETA