Objavio Bojan Pavlović 16/12/2016 - 13:43

NE za Regionalnu ligu iz Banjaluke

Novoizabrani predsednik banjalučkog Borca Branko Kovačević izjavio je za portal MONDO da je zagovaranje jedinstvene lige na području bivše Jugoslavije politička priča i da još nije vreme za nešto takvo.

Fudbalski klub Borac u sredu je dobio novo rukovodstvo na čelu sa predsednikom Brankom Kovačevićem.
 
Novoizabrani prvi čovek banjalučkog prvoligaša između ostalog, osvrnuo se i na formiranje Regionalne lige, koja je prethodnih dana jedna od glavnih tema u fudbalskim krugovima u regionu.
 
Većina klubova iz BiH pozitivno je ocenila ovakvu ideju. Ipak, novi predsednik Borca mišljenja je da još nije došlo vreme za osnivanje lige koja bi okupila klubove iz bivše Jugoslavije.
 
"Regionalna liga više je politička priča. Situacija je i dalje teška i još nije sazrela da se govori o nečemu takvom"
 

Kategorije: 

Komentari

Realno

Realan stav i podrzavam ga. Pojavljuju se odredjeni probni baloni ali iz Hrvatske je jasan jako tvrd stav, a ni srpski klubovi nemaju zarad cega srljati u ligu sa makedoncima, CG, Bosnjacima... O bezbednosti da ni ne pricam, daleko je realizija te lige ali nemamo ni jedan razlog zaliti.

Hvala Bogu

Hvala Bogu da i jedan srpski klub kaže ne, lige ionako neće biti još zadugo, a ostaje gorak utisak jer su samo hravatski protiv, a ostaje utisak isto tako da smo mi svi za, i napravili smo im jednu, pa drugu državu na svoj uštrb, oni je razvalili, i mi smo opet ZA a oni uvređene snaše pa kažu NE.
Važno samo da ne jačamo svoju ligu. A zašto smo ZA, zato što u toj ligi Zvezda i Partizan nigde neće imati većinsku podršku na strani pa je zanimljivo, ne zbog bog zna kakvog kvaliteta štaviše... dobro, a zašto onda ne stimulišemo u domaćem šampionatu lokalpatriotizam, zašto kad se pojavi Kragujevac ili Užice sa divnom pričom mi ih odmah izbacimo u drugu, treću ligu, a uvedemo Voždovac i ostale BG klubove bez navijača i ičega, i onda se žalimo, hoćemo zajedničku ligu, dosadan nam Voždovac a smetao nam je sportski Kragujevac fudbal, košarka, puna dvorana ili stadion.
Od zajedničke lige može samo, super Kup, najbolji tim RS i Srbije pred početak svake sezone ili neki turnir u sličnom smislu zarad jačanja srpskog fudbala i to je sve.

Novi model

Postoji i novi model, kao Srbija sa Albanijom, Bugarskom, Rumunijom, Grčkom, Turskom a Hrvati sa sebi sličnima Slovenijom, Austrijom. Sad mi je jasno da od lige nema ništa. To su samo naglabanja. U ovoj ligi bismo bili najgori i možda dobili svega dva tima, a i interesovanje za utakmice sa klubovima ovih zemalja bi bilo jako malo, a njihovo sa nama kao sa nekim lokalnim drugoligašima. Nema od toga ništa, uništili bismo domći fudbal i ligu, niko je ne bi gledao a u regionalnoj bismo bilo topvsko meso.