Objavio Branislav Popović 28/06/2016 - 16:31

Ruiz: Znam gde sam došao, želim u Ligu šampiona (VIDEO)

Kostarikanski fudbaler Džon Hairo Ruiz potpisao je danas trogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom i poručio da je glavni razlog dolaska ambicija kluba da uđe u Ligu šampiona.
 
Doskorašnji krilni napadač Dnjepra na stadionu Rajko Mitić predstavljen je kao najveće pojačanje do sada i zadužio dres sa brojem sedam.
 
"Srećan sam što sam postao igrač Zvezde. Došao sam u veliki klub, znam da je beležio velike uspehe u prošlosti. Svideo mi se projekat kluba i priče o Ligi šampiona, u potpunosti se uklapam", rekao je Ruiz, koji za reprezentaciju Kostarike odigrao četiri meča i dao jedan gol.
 
On je dodao da je dobio odlične utiske o klubu i poručio da je odbio finansijski jaku ponudu turskog Kajzerija.
 
"Ne osećam pritisak u ovako velikom klubu, znam da su velika očekivanja. Daću sve od sebe da pomognem", naveo je bivši fudbaler Deportivo Saprise, Muskrona, Ostendea i Lila.
 
Ruiz je istakao da veruje da će mu partije u Crvenoj zvezdi pomoći da se vrati u nacionalni tim.
 
"Trenutno ne razmišljam previše o tome, ali se nadam da poziv neće izostati", rekao je Ruiz i kratko se osvrnuo na karijeru u Lilu kada je trenirao sa Edenom Azarom, Dmitrijem Pajeom, Džoom Kolom.
 
"Oni su mi mnogo promenili mentalitet i sada i ja razmišljam pobednički. Naučio sam da nnogo napornije radim i treniram".
 
Poslovni direktor Stefan Pantović izjavio je da je Zvezda dovela veliko pojačanje.
 
"Imao je još ponuda, ostali klubovi pričali su pričali o novcu. To nam je rekao njegov menadžer", istakao je Pantović, uz konstataciju da klub minimalizuje rizik kako bi se izbegli finansijski problemi i plate igračima bile redovne.
 
 
Tanjug / foto: FKCZ