Objavio Bojan Đokić 16/06/2018 - 15:34

Spremni za Kostariku

Reprezentacija Srbije odradila je prvi i poslednji trening na Samara Areni pred nedeljni premijerni meč na Svetskom šampionatu sa Kostarikom.

Na konferenciji nakon treninga, pred brojnim predstavnicima medija iz Srbije, Kostarike, Brazila, Švajcarske, pojavili su se selektor Mladen Krstajić i kapiten Aleksandar Kolarov.

-Došao je i ovaj dan, iza nas su tri nedelje rada, možemo da budemo zadovoljni. Nije bilo lako, igrači su izašli iz naporne sezone, ali mislim da smo napravili dobar uvod za ono što nas očekuje, odnosno sutrašnji meč sa Kostarikom – rekao je selektor Mladen Krstajić.

"Spavao sam mirno, spavaću i večeras, jer je ekipa odlično odradila pripreme. Sastav znam već pet dana, znaju ga svi i bilo bi neozbiljno da ga sada diktiram“, rekao je Krstajić.

Duel sa Kostarikom biće Krstajićev takmičarski debi biće.

"Ne odvajam utakmice na takmičarske i prijateljske. Da li sam iskusan ili neiskusan trener... Nemam problem sa tim, jer su igrači profesionalci. Čista mi je savest, dobro radimo i to su stvari koje me čine srećnim", kazao je on.

-Sve tri utakmice u grupi su važne, fokus je na prvoj narednoj, ali spremni smo za turnirski tip takmičenja, imamo dobru atmosferu, sve respektujemo, ali verujemo u sebe i kvalitet koji posedujemo – dodao je Krstajić.

-Suvišno je pričati o Ivanoviću, sutra će oboriti rekord, radujemo se tome. Igrao je u velikim klubovima, a želimo svi da mu sutra ulepšamo dan – istakao je Krstajić.

Kapiten ‘’orlova’’ Aleksandar Kolarov  je rekao da je utakmica sa Kostarikom najvažnija u poslednjih nekoliko godina.

"Ona će nam napraviti uvod za duel sa Švajcarskom, koja je i najvažniji za rasplet na Mundijalu. Očekujem pozitivan ishod. Preneću igračima poruku da budu rasterećeni, da uživaju u fudbalu, jer smo ovde došli zasluženo. Uspeh je što smo na Svetskom prvenstvu, ali idemo dalje, nećemo samo time da se zadovoljimo“, rekao je kapiten Srbije.

‘’Ako budemo pravi ljudi među nama, pošteni među sobom, kao što smo bili ove tri nedelje, onda možemo da napravimo nešto veliko i na terenu – naglasio je na kraju Kolarov.