Objavio Bojan Đokić 19/03/2018 - 19:02

Problemi sa povredama i vizama, novi kapiten Kolarov, zamenik Matić

Reprezentativci Srbije okupili su se u Staroj Pazovi pred dve prijateljske utakmice koje će se igrati protiv Maroka i Nigerije. pMeč sa Marokancima na program je u petak u Torinu, a duel sa Nigerijom igra se četiri dana kasnije u Londonu

Krstajić ima kadrovskih problema pred ovu reprezentativnu akciju jer probleme sa povredama imaju Sergej Milinković-Savić, Miloš Veljković, Luka Milivojević i Vujadin Savić.

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije je zbog toga, kao zamenu za Milinković - Savića naknadno pozvao Nemanju Maksimovića.

Krstajić je na konferenciji za novinare rekao i da postoje problemi sa vizama za Veliku Britaniju za igrače koji su novi na spisku.

Kada je reč o mladom golmanu Benfike Miletu Svilaru, koji je nastupao za mladu reprezentaciju Belgije, Krstajić je naveo da postoji obostrana želja.

"Ima želju, imamo i mi, ali to su tehničke stvari i treba pitati ljude koji se bave tim. Zbog čega nije tu, videćemo u budućnosti", rekao je Krstajić.

Govoreći o Luki Joviću, Krstajić je naveo da on i njegov stručni štab prate sve igrače.

"Radi se o potencijalu koji zavredjuje pažnju i koji je budućnost srpskog fudbala. U ovom momentu treba da dobije vizu, ali je bitan za mladu reprezentaciju jer su joj potrebni bodovi", kazao je Krstajić.

Selektor je rekao da će rotirati mnogo igrača u predstojeće dve prijateljske utakmice.

"Moraćemo da rotiramo mnogo igrača jer ćemo morati da znamo na koga ćemo moći da računamo. Biće mnogo bitno da ostavimo što bolji utisak na terenu, ali i rezultat da bismo imali mirniji period. Živimo u zemlji u kojoj su gladni uspeha", kazao je Krstajić.

Novina je da Branislav Ivanović više neće nositi kapitensku traku. Umesto njega, novi kapiten nacionalnog tima biće Aleksandar Kolarov, a njegov zamenik Nemanja Matić.

– Bane ivanović je bio i ostao deo naše ekipe. Pričali smo i ovo su samo neke interne stvari koje rešavamo u svlačionici. Sa Banetom sam pričao otvoreno, to su neke stvari koje se rešavaju interno, rekao je Krstajić.

Novi kapiten “orlova” Aleksandar Kolarov je dodao:

– Dugo sam igrao sa Banetom, to su odluke koje je selektor doneo i stavio bih tačku na to. Volimo da polemišemo ali je selektor bio jasan. Nikakvih problema u ekipi nema. Nisam još pričao sa Banetom ali ću to sigurno uraditi.

Na pitanje novinara da li računa na Ivanovića za Svetsko prvenstvo u Rusiji, Krstajić je ostao nedorečen.

– Rekao sam da svi igrači koji su na spisku za ove dve prijateljske utakmice počinju od nule. To važi i za dosadašnje igrače reprezentacije.

Selektor nije želeo da otkrije u kojoj će formaciji igrati reprezentacija.

"Ne krijem takve stvari. U ovom momentu nije vreme da otkrivam sistem igre, ali manje-više se neće mnogo menjati ono što smo igrali na azijskoj turneji", rekao je Krstajić.

Utakmica protiv Maroka igraće se 23. marta u Torinu, a sa Nigerijom četiri dana kasnije u Londonu.

Upitan koliko su Maroko i Nigerija adekvatni protivnici s obzirom na to da u grupi nećemo igrati sa afričkim  selekcijama, Krstajić je odgovorio: "Veoma, kad znamo da su učesnici Svetskog prvenstva".

Kategorije: