Objavio Bojan Pavlović 03/05/2017 - 15:36

Anđelković - Igrali bismo i na betonu!

Prethodno gostovanje Voždovcu u korist Crvene zvezde rešio je sjajnim, preciznim izvođenjem slobodnog udarca u 54. minutu Dušan Anđelković.

540-anđelković-54364153.jpg

Iskusni levi bek ističe da će i ovog puta dati sve od sebe kako bi njegova ekipa trijumfovala na staionu Voždovca.

— Iskreno se nadam da će se ponoviti prethodna utakmica, ne moram ja da postignem gol, bitno mi je samo da pobedimo. Znamo koliko je važno da ostvarimo trijumf, svaka pobeda je zasluga čitave ekipe i nikada ne izdvajam pojedince. Siguran sam da nije potreban dodatan poziv našim navijačima, posebno na veliki praznik koji mnogo znači svima nama koji volimo Crvenu zvezdu. Imamo ogroman motiv da zabeležimo pobedu, kao i na svakoj utakmici u sezoni, ali sada posebno zbog veoma važnog trenutka u kome se nalazimo. Još jedan podsticaj nam je i želja da svim našim navijačima ulepšamo Đurđevdan, da zajedno proslavimo ovaj veliki zvezdaški praznik — rekao je Anđelković.

Veštačka podloga na kojoj igra ekipa Voždovca može da predstavlja problem gostujućim ekipama.

— Kao što smo pričali pred prethodni susret sa Voždovcem ne razmišljamo uopšte o terenu. Veštačka podloga nije dobra, nismo navikli da igramo na njoj, ali pokušavamo da ne razmišljamo o tome. Tih 90 minuta bismo odigrali i na betonu ako treba i ako treba daćemo poslednji atom snage da pobedimo.

Na prvom meču po pvratku u ekipu nakon povrede Zvezdin levi bek upisao je asistenciju.

— Mesec dana nisam odigrao utakmicu i mnogo mi je značilo što sam na meču sa Čukaričkim nekih desetak minuta po izlazku na teren asistirao kod prvog gola Le Taleku. Izuzetno sam motivisan da se što pre vratim u pravu formu, naporno sam trenirao svih mesec dana i veća sada iz utakmice u utakmicu se mnogo bolje osećam na terenu i smatram da će biti sve bolje.

Anđelković smatra da ni „na krovu“ podrška navijača neće izostati.

— Ambijent na prethodnoj utakmici sa Vojvodinom bio je fenomenalan, navijači su nas zaista nosili svih 90 minuta. I kada nije išlo znali su da nas podrže. Naši navijači uvek umeju da prepoznaju bitan trenutak, zajedno smo izgarali svih 90 minuta na prethodnom meču i uspeli smo da osvojimo tri boda. Nažalost, kapacitet stadiona Voždovca je dosta manji, ali siguran sam da podrška neće izostati. Isto tako već na narednoj utakmici koja se igra na Marakani očekujem da premašimu tu cifru od 16.000  jer smo se približili kraju šampionata i podrška nam je sada najpotrebija — poručio je Anđelković.
 

 

Kategorije: