Objavio Bojan Đokić 15/06/2017 - 20:13

Novi ljudi i promene u takmičenju

U Sportskom centru FSS održana je sednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije kojom je predsedavao predsednik saveza Slaviša Kokeza.

Novi član Izvršnog odbora FSS postao je Dragiša Binić, koji će u narednom periodu biti zadužen za regularnost takmičenja. Novi član ovog tela biće i trener u stručnom štabu nacionalnog tima  Mladen Krstajić, a poverenje je ukazano i Milutinu Baštovanoviću.

Ostavku na mesto potpredsednika FSS podneo je Novica Tončev, koji je postao novi član Odbora za hitna pitanja FSS.

U odsustvu Slaviše Kokeze potpredsednik Savo Milošević imaće ingerencije predsednika FSS

Odlukom Izvršnog odbora FSS imenovana je nova Sudijska komisija u sastavu Rade Đurović, Milan Karadžić i Dejan Filipović,pod čijom nadlešnošću će biti Superliga, Prva liga, ženske lige, futsal liga, odnosno kadetska i omladinska liga Srbije.

Usvojena je i odluka o promeni Propozicija o takmičenju od sezone 2018/19. Broj klubova Superlige ostaje isti, ali će 14-plasirana ekipa da igra baraž mečeve sa ekipom iz Prve lige. Naime, dve prvoplasirane ekipe iz Prve lige obezbediće direktan plasman u elitu a treća, četvrta, peta i šesta ekipa na tabeli igraće po sistemu 3-6, 4-5 za finale baraža i pobedu koja će obezbediti duel sa 14-plasiranom ekipom Superlige u velikom baražu.

Kategorije: