Objavio Branislav Popović 20/04/2017 - 14:26

Futsal - kup: U finalu Ekonomac i Novi Pazar (VIDEO)

Ekonomac – Nova Pazova 7:3 (4:1) 
 
 
KRAGUJEVAC.- Sportska hala: „Jezero“. Gledalaca: 300. Sudije: Jakšić (G.Milanovac) i Petrović (Čačak). Strelci: 1:0 Stojković u 6, 2:0 Ristić u 8, 3:0 Valjenko u 12, 4:0 Matijević u 14, 4:1 Božić u 18, 5:1 Ristić u 21, 5:2 Božić u 28, 6:2 Da Silva u 34, 6:3 M.Denić u 38, 7:3 Ristić u 40.minutu.
Žuti karton: Kukolj (Nova Pazova). Nagomilavanje prekršaja: Ekonomac 6 (2- 4), Nova Pazova 6 (3-3).
 
EKONOMAC: MOMČILOVIĆ , RAMIĆ, PRŠIĆ, BORISOV, VALjENKO, Matijević, Da Silva, Janjić, Rnić, Stojković, Ivanković, Aleksić, Ristić, Rakićević. Trener: Predrag Rajić.
 
NOVA PAZOVA: STOJNIĆ, BORISAVLjEVIĆ, KUKOLj, M.DENIĆ, RAMADANI, Guša, Kalanović, Božić, Inajetović, I.Denić, Turukalo, Gnjatović, Kusovac, Maljković. Trener: Đorđe Pantelić.
 
 
Za razliku od nekih prethodnih utakmica, Ekonomac je od samog početka zaigrao na nivou kakvom se očekuje od najtrofejnijeg srpskog tima. Ređali su, ali i promašivali šanse igrači kragujevačkog tima, da bi mreža gostiju bila zatrešena u šestom minutu preko Stojkovića. Vrlo brzo agilni Ristić je udvostručio prednost, a u prvom poluvremenu za domaće precizni su bili još Valjenko i posle školski izvedenog kontranapada, Matijević. Jednu od retkih prilika na suprotnoj strani, Nova Pazova je iskoristila u 18.minutu, kada je Božić na efektan naćin, iskosa sa leve strane, matirao Momčilovića.
 
 
Posle samo pola minuta igre u nastavku, Ristić je prizmenim udarcem iznenadio Stojnića, postigavši peti gol za svoj tim. Potom je iskusni Rakićević, zamenivši u drugom poluvremenu Momčilovića na golu, ubeležio nekoliko vezanih odbrana, ali je, ipak, u 28.minutu kapitulirao u situaciji „jedan na jedan“ sa Božićem. Do kraja meča, na jedan rutinski način, Kragujevčani su potvrdili prolaz u finale, gde ih, 10.maja, očekuje Novi Pazar i to na neutralnom terenu u Požarevcu.
 
 
Klub malog fudbala Novi Pazar plasirao se u finale Futsal kupa Srbije, jer je u polufinalnoj utakmici u Beogradu pobedio ekipu FON-a rezultatom 8:1.
 
Novi Pazar, koji je trenutno petoplasirani u elitnoj Prvoj futsal ligi, na taj način ostvario je najveći uspeh u klupskoj istoriji.
 
Po dva gola za Pazarce postigli su Jovan Cvetanović (šesti i 40. minut), Eldin Redžović (12. i 21. minut) i Milan Mutavdžić (32. i 33. minut), a u strelce su se još upisali Elvedin Sadović (26. minut) i Ilhan Karišik (26. minut).
 
Mreža gostiju zatresla se jedino u 17. minutu, posle autogola Mutavdžića.
 
 
 
IP sport media KG

Kategorije: