Objavio Bojan Pavlović 01/12/2014 - 18:05

FUTSAL: Srbija - Gibraltar 10:2 (5:2)

Srpska futsal selekcija zabeležila je još jednu pobedu mini turniru, održanom na Malti, savladavši prema očekivanjima, vrlo ubedljivo, reprezentaciju Gibraltara sa 10:2. Bio je ovo ujedno i prvi zvaničan međunarodni susret nacionalnih timova Srbije i Gibraltara, države koja je najmlađa članica UEFA porodice i čiji je futsal tek na samom početku.

Utakmica odigrana u gradiću Koradino, nijednog trenutka nije bila ravnopravna, razlika u klasi bila je očigledna, ali u prvom poluvremenu igrači Gibraltara uspeli su da se sasvim solidno suprostave "orlovima", zatresu mrežu čak dva puta i naprave nekoliko lepih akcija. Sa druge strane, ređali su se golovi u mreži sasvim dobrog čuvara mreže Kajla Goldvina, tri puta se u strelce upisao Nikola Matijević, a dva evrogola postigao je Slobodan Janjić. Selektor Aca Kovačević iskoristio ovaj duel da proveri i neke nove igrače, a ispred mreže debitovao je Mirza Hot, koji nijednom nije savladan u drugom poluvremenu. "Udarna igla" našeg tima, naravno, bio je nezadrživi Mladen Kocić, koji se isticao atraktivnim potezima, asistencijama i golovima.

- Dolazak na Maltu i dve utakmice koje smo ovde odigrali svakako su jedno interesantno iskustvo za nas. Iako smo ubedljivije savladali Gibraltar nego Maltu, čini mi se da su oni kvalitetnija ekipa, impresivan je njihov timski duh, poseduju i određeni kvalitet koji će vremenom biti sve veći. Okrećemo se narednim obavezama i utakmicama sa Rumunijom u sredu i četvrtak, koje će biti mnogo ozbiljnije provere - istakao je naš kapiten Mladen Kocić.

Nacionalnom futsal timu će se u ponedeljak u Srbiji priključiti i dvojica internacionalaca, Marko Perić i Stefan Rakić, a ekipa će u utorak otputovati za Devu, gde će se dva puta odmeriti sa učesnikom prethodnog Prvenstva Evrope, Rumunijom.

SRBIJA - GIBRALTAR  10:2 (5:2)

STRELCI: 1:0 - Vladimir Milosavac (03:06), 2:0 - Slobodan Janjić (07:23), 2:1 - Li Buhagjar (08:02), 3:1 - Miloš Simić (09:50), 4:1 - Aleksandar Živanović (12:04), 5:1 - Mladen Kocić (13:10), 5:2 - Kristijan Sančez (13:10), 6:2  - Nikola Matijević (24:20), 7:2 - Nikola Matijević (25:51), 8:2 - Slobodan Janjić (31:30), 9:2 - Miloš Simić (37:04), 10:2 - Nikola Matijević (37:37).

SRBIJA: ALEKSA ANTONIĆ, MLADEN KOCIĆ, SLOBODAN JANJIĆ, MARKO PRŠIĆ, VLADIMIR MILOSAVAC, Aleksandar Živanović, Nikola Matijević, Miloš Simić, Miloš Stojković, Danilo Kostić, Dušan Milojević, Ninoslav Aleksić, Mirza Hot.

Selektor: Aca Kovačević.

GIBRALTAR: GOLDVIN, SANČEZ, FIGUERAS, LOPEZ, D.ROBA, Buhagjar, I.Roba, MekGrejl, Kolado, Rodrigez, Lopez, Paćino, Vink.

Selektor: Piter Moreno.

Kategorije: