Objavio Bojan Pavlović 02/05/2014 - 23:05

Početak priprema za EURO 2016 u futsalu

Tročlana delegacija UEFA na čelu sa Lorenom Morelom, Menadžerom Futsal takmičenja evropske „kuće fudbala“, boravila je u dvodnevnoj poseti Beogradu i Fudbalskom savezu Srbije, povodom zvaničnog početka saradnje na organizaciji narednog Prvenstva Evrope u futsalu, 2016.godine, čiji će domaćin biti naš glavni grad za nešto više od 20 meseci.
Predstavnici UEFA, Loren Morel, Renato Angeluči (projekt menadžer Futsal Euro 2016) i Kristof Von Vatenvil (menadžer organizacije) održali su, ovim povodom i prvi zvanični sastanak sa rukovodstvom FSS, gde ih je dočekao generalni sekretar Zoran Laković, sa najbližim saradnicima i upoznao ih sa kapacitetima FSS i strategijom naše „kuće fudbala“ u pripremi ovog velikog i značajnog događaja, koji će se održati od 2. do 13.februara 2016, uz učešće 12 najboljih futsal selekcija Evrope.
 
 
Precizirano je da će se kompletno takmičenje održati u velelepnoj beogradskoj „Kombank Areni“, gde će biti odigrano ukupno 20 utakmica, a zajednička želja UEFA i FSS je da budu oboreni svi rekordi u broju gledalaca, kao i da budu postavljeni novi standardni na organizacionom planu.
 
U narednim mesecima, periodično će se ispunjavati dogovoreni red poteza, a u našoj „kući fudbala“ odlučili su se da blagovremeno i temeljno pristupe ovom velikom izazovu, iako do početka takmičenja ima skoro godinu i po dana.
 
Nakon vrlo konstruktivnih razgovora sa funkcionerima FSS, službenici UEFA imali su prilike da se uvere i u mogućnosti „Kombank Arene“ gde ih je ugostio direktor Đorđe Milutinović, sa kompletnim menadžmentom, a nova poseta iz Niona najavljena je već za jun.
 
Futsal selekcija Srbije, kao domaćin, biće direktan učesnik narednog Prvenstva Evrope 2016, a preostalih 11 reprezentacija dobiće se kroz sistem kvalifikacija koji startuje krajem ove godine. Izabranici selektora Ace Kovačevića preskočili su prethodno PE 2014. u Belgiji nakon ispadanja u baražu od Rumunije, ali su bili uzastopni učesnici PE 2007 (Portugal), 2010. (Mađarska) i 2012. (Hrvatska), kao i SP na Tajlandu 2012.
 
 

Kategorije: