Objavio Branislav Popović 27/11/2015 - 16:46

Prodaja ulaznica za UEFA Futsal EURO počeće 01. decembra 2015. (VIDEO)

Prodaja ulaznica za jubilarni 10. UEFA Futsal EURO, koji će biti održan u Areni Beograd u februaru 2016, počeće u utorak, 01. decembra 2015. godine. Ulaznice će moći da se kupe na svim prodajnim mestima Eventima, kao i putem sajta www.eventim.rs, saopšteno je danas na promociji prvenstva na Sajmu sporta. Cene ulaznica su 600 dinara za prvu kategoriju i 350 za drugu kategoriju. Jedna ulaznica odnosi se na takmičarski dan i važi za dve utakmice. 
 
Šampionat, koji bi po mnogo čemu mogao da bude istorijski najavili su gradski sekretar za sport i omladinu Slavko Gak, selektor futsal selekcije Aca Kovačević, direktor turnira Zdravko Jokić i direktor sektora za bazični fudbal u FSS Igor Janković. 
 
- Grad Beograd će u periodu od 2. do 13. februara biti domaćin Evropskog prvenstva u futsalu.
Ovo je za nas velika čast i odgovornost, i verujem da ćemo se kao i do sada pokazati kao uzorni domaćini. Imamo priliku da ugostimo 11 najboljih timova iz Evrope, i očekujemo na hiljade navijača iz Srbije i inostranstva. Cilj svih nas jeste da se iz Beograda pošalje najbolja slika u svet. Sport je naš najbolji brend, a mi smo se do sada mnogo puta pokazali kao uspešni organizatori velikih sportskih događaja. Iskoristio bih priliku da pozovem naše sugrađane da pruže podršku našim takmičarima i da uživaju u ovom sportu – rekao je Gak.
 
Selektor Srbije Kovačević istakao je da će naša reprezentacija dati sve od sebe da ostvari najbolji mogući rezultat.
 
"Želimo da uradimo sve što je u našoj moći da napravimo korak više od našeg najboljeg rezultata na šampionatima Evrope, a to je do sada četvrtfinale. Uvek nam je nedostajalo malo, samo jedan mali korak i uveren sam da uz pomoć sa tribina sada to možemo da uradimo", izjavio je Kovačević.
 
Direktor turnira Zdravko Jokić  istakao je da FSS, u saradnji sa Gradom Beogradom i UEFA, radi sve da se sa turnira pošalje najlepš slika u svet.
 
"Beograd i Srbija su dokazani kao vrhunski organizatori, još kada se u istoj priči nađe UEFA, organizacija koja vodi računa i o najsitnijim detaljima, spektakl je zagarantovan. Apsolutno sam siguran da će šampionat biti najbolja moguća promocija futsala, Beograda i Srbije", rekao je Jokić.
 
Posle zvaničnog dela odigran je i revijalni futsal meč između selekcije novinara i VIP ličnosti, čiju ekipu je predvodio muzičar Marko Đurovski, sin legendarnog fudbalera Zvezde i Partizana Milka Đurovskog, a svoje umeće sa loptom pokazali su i dvostruki šampion Evrope u automobilizmu Dušan Borković, fudbaleri Partizana Miladin Stevanović i Jovan Trujić, jedan od najboljih evropskih fristajlera Nikola Milošević Đota, novinar i voditelj Milan Bošković i drugi gosti iznenađenja. Na terenu su bili i futsal reprezentativci i reprezentativke Srbije, kao i dečaci i devojčice iz UEFA grassroots projekta "Moja škola - moj klub", koji su "letećim izmenama" pojačavali i jednu i drugu ekipu.
 
Ipak, posebnu pažnju posetilaca Sajma izazvalo je pojavljivanje najpopularnijeg srpskog jutjubera, 24-godišnjeg Bogdana Lalovića iz Čačka, čoveka čije je snimke na internetu samo tokom prošle godine pregledalo više od 240 miliona ljudi. On je pokazao da je veliki majstor i bez konzole i da itekako dobro trese mreže.
 
"Kad igram FIFA igricu onda sam nepobediv, ali mislim da mi dobro ide i na terenu. Uostalom, trenirao sam fudbal od svoje sedme, pa sve do 20. godine, ali mnogo volim i futsal teren, jer je to mesto na kom se i pojavila ljubav prema lopti i fudbalu", rekao je Lalović, poznatiji kao Serbian Games BL, i otkrio da navija za Zvezdu, dok mu je apsolutno omiljeni fudbaler Kristijano Ronaldo.
 
Direktor sektora za bazični fudbal u FSS, Igor Janković rekao je:
 
‘’Neodvojivi deo futsala predstavlja i njegova primarna baza, a to su naravno deca. S tim u vezi, u susret UEFA Futsal EURO, FS Srbije i UEFA pripremili su niz aktivnosti u kojima učestvuju osnovci brojnih škola iz Beograda, Niša, Kragujevca, Novog Sada i drugih mesta, a tiču se školskih turnira koji će svoju završnicu imati 10. februara u Areni, uz učešće više od hiljadu dece. Osnovna ideja je promocija futsala, fer-pleja i poštovanja, rodne ravnopravnosti kao i realizacija edukativnih sadržaja sa osvrtom na održivi razvoj i povećanje ekološke svesti’’
 
UEFA FUTSAL EURO biće održan od 2. do 13. februara 2016. godine, a prvu utakmicu na turniru odigraće Srbija i Slovenija.
 

Kategorije: