Objavio Bojan Pavlović 16/09/2014 - 9:23

Srbija-Crna Gora 2:1

Reprezentacija Srbije u futsalu savladala je sinoć u Beogradu, u prijateljskoj međunarodnoj utakmici Crnu Goru sa 2:1 (2:0).

Utakmica je odigrana u dvorani "Šumice", pred oko 200 gledalaca, a sudili su: Radović i Panić iz Srbije.

Strelci su bili: Simić u 14. i Milosavac u 19. minutu za Srbiju, a Barović u 26. minutu za Crnu Goru.

Srbija: Antonić, Perić, Živanović, Rakić, Milosavac 1, Matijević, Janjić, Radin, Simić 1, Kocić, Stanojević, Momčilović, Stojković.

Crna Gora: Despotović, Drašković, Radulović, Barović 1, Perović, Junčaj, Bajović, Haverić, Bajčetić, Mugoša, Novović, Bošković.

Srbija je zasluženo pobedila, ali je trijumfovala mnogo teže nego što se očekivalo. Naši fudbaleri su dobro odigrali u prvom poluvremenu, ali je drugi deo utakmice pripao gostima, koji su čvrstom odbranom i defanzivnom taktikom neutralisali sve napade domaćina.

Protiv jake i organizovane odbrane mlada ekipa Srbije nije se najbolje snašla. Nekoliko prilika koje su domaći igrači stvorili nisu pretvorili u gol, jer je golman gostiju Despotović nekoliko puta odlično intervenisao.

Srbija je će sutra imati novu šansu da protiv istog protivnika popravi utisak od večeras.

"Podmladili smo reprezentaciju, kojoj ćemo pridodati još nekoliko iskusnijih igrača iz inostranih klubova. Naš osnovni cilj je da napravimo ekipu sa kojom sledeće godine možemo kao domaćini evropskog prvenstva ravnopravno da igramo sa svim učesnicima", rekao je posle utakmice selektor Srbije Aca Kovačević.

On je dodao da nije zadovoljan večerašnjom igrom Srbije, jer je više očekivao od mladića kojima je pružio šansu.

"Na treninzima su momci mnogo više pokazivali nego večeras. Crna Gora je igrala zatvoreno i možda je to razlog, zbog čega nismo uspeli da igramo onako kako smo planirali", zaključak je Kovačevića.

Večeras se igra novi meč sa Crnom Gorom na istom mestu i u isto vreme.

Kategorije: