Objavio Bojan Pavlović 14/12/2016 - 15:06

Džikić: Bešiktaš kvalitetniji, Štimac ima dobru sezonu

BEOGRAD - Trener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić, pred današnji meč sa Bešiktašem u FIBA Ligi šampiona, rekao je da crno-beli protiv sebe imaju kvalitetnijeg rivala, ali da bi uz više truda i energije mogli do pobede.

"Bešiktaš je najkvalitetniji i najiskusniji sastav u našoj grupi, realno su sa skorom 7-1 već jednom nogom u sledećem krugu takmičenja. Vrlo su iskusna ekipa, sa šest stranaca koji imaju dominantnu minutažu i učinak i Vladimira Štimca, koji ima vrlo dobru sezonu", rekao je Džikić za klupski sajt.

Džikić se nada da će njegova ekipa odigrati znatno bolje nego u Istanbulu, kada je Bešiktaš u prvom međusobnom duelu slavio 77:62.

"Oni jesu kvalitetniji, a mi moramo da budemo ekipa sa više uložene energije, koja više radi na terenu, više trči i više se bori. A nije nikakva tajna da bismo voleli da nas podrži što veći broj ljudi", zaključio je Džikić.

Utakmica 9. kola E grupe FIBA Lige šampiona između Partizana i Bešiktaša igra se danas od 20.30 u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Kategorije: