Objavio Bojan Pavlović 16/12/2016 - 12:55

Savićević: Nikad više Bari, može Liga šampiona

Bivši fudbalski reprezentativac Jugoslavije Dejan Savićević, član tima Crvene zvezde koji je pokorio Evropu i svet, izjavio je danas da ne veruje da će njegov nekadašnji klub ponoviti takav uspeh, ali da je siguran da će jednog dana izboriti plasman u Ligu šampiona.
 
"Teško je timovima iz našeg dela Evrope da budu konkurentni velikanima, posebno finansijski. Zvezda je veliki klub, sa bogatom istorijom i nadam se da će se vratiti na stare staze uspeha u evropskim takmičenjima. Nažalost, zbog velike razlike u finansijama mislim da neće moći da dostigne visine kao što je to uradila. Ipak, verujem da može da se kvalifikuje u grupnu fazu Lige šampiona ili Lige Evrope", rekao je Savićević za Omnisport.
 
Sadašnji predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore dodaje da mu je period u Crvenoj zvezdi bio najbolji tokom igračke karijere, kao i da se uvek rado priseti pobede nad Marseljom posle penala u finalu Kupa šampiona u Bariju.
 
"Imali smo odličan tim pun sjajnih fudbalera, stadion je uvek bio krcat i imali smo veliku podršku armije navijača. Osvojio sam sve što sam mogao sa Zvezdom - Kup šampiona, Interkontinentalni kup, titulu prvaka Jugoslavije i nacionalni kup. Napredovao sam kao igrač u Beogradu i postao poznat u svetu fudbalu. Uvek se sa osmehom prisetim tog perioda", zaključio je popularni Genije.
 
Savićević je za Crvenu zvezdu igrao dva puta, ukupno tri i po godine, a nastupao je još za podgoričku Budućnost, Milan i bečki Rapid.
Tanjug

Kategorije: