Objavio Bojan Đokić 01/06/2017 - 18:22

UDOVIČIĆ IGNORIŠE AKCIJE SOS KANALA

Za razliku od ministra prosvete Mladena Šarčevica,čije ministarstvo podrzalo našu kampanju Treniraj,budi zdrav, ministar sporta  Vanja Udovičić, svojevrmeno učesnik Lige buducih šampiona, negativno je orgovorio na naš poziv  da  se ministarstvo sporta uključi u najveću promociju školskog sporta  u Srbiji.
Ovogodišnje finale Lige buducih šampiona na Zlatiboru okupilo je oko 1.000 dečaka i devojčica iz cele zemlje,a svi učesnici  otišli  su svojim kućama prepuni fantastičnih utisaka sa željom da i naredne godine budu deo ove manifestacije.
Kada je svojevremo u  Skupštini Srbije predstavljao novi zakon o sportu Udovičic je rekao da sport ne sme da bude privilegija pojedinica i bogatih,i da je obaveza drzave  da omoguci svim gradjanima,posebno najmladjima, da se bave ovom aktivnošću.
Zanimljiva je bila i diskusija narodnog poslanika Nedje Jovanovica:
 
 
Očigledno je da je Udovičic zaboravio šta je pričao kada je pred poslanicima predstavljao predlog zakona o sportu.
 Očekivalo se da ce on svom snagom podrzavati akcije koje promovišu zdrav zivot jer  su podaci o zdravstvenom stanju školske dece poražavajući,imajući u vidu da  više od 90% najmladjih ima probleme sa stopalima i kičmom,a da se broj gojazne dece svakodmevno povećava,a da je upravo  Liga buducih šampiona najveca i najorganizovanija manifestaciue te vrste u Srbiji,sa  tradicijom dugom više od dve decenije..