Objavio Bojan Pavlović 05/01/2018 - 19:28

U Partizanu zadovoljni, nude pomoć Zvezdi

Želim da istaknem, u svojstvu šefa pravnog tima koji je radio na argumentaciji FK Partizan pred Disciplinskom komisijom UEFA, veliko zadovoljstvo usled odluke koja je naš klub oslobodila od odgovornosti.
 
U pravu postoji jedan pravni standard koji insistira na tome da se ne sme doneti osuđujuća presuda ukoliko ne postoji SIGURNOST VAN SVAKE RAZUMNE SUMNJE u nečiju odgovornost. Još je u drevnom Rimu to načelo definisano kao IN DUBIO PRO REO – ako nema dovoljno dokaza u nečiju krivicu, taj se mora osloboditi od odgovornosti!
 
Naš pravni tim je izuzetno skrupulozno, argumentovano i sa velikom pažnjom pripremio pisano izjašnjenje koje su članovi Disciplinske komisije, uprkos vrlo zlonamernim optužbama od strane češkog delegata (čiji su sunarodnici naredni protivnik FK Partizan u šesnaestini finala Lige Evrope) umeli da prepoznaju i usvoje našu vrlo složenu pravnu argumentaciju koju smo im predočili.
 
Ovo je drugi put da naš pravni tim, (koji čine nas poznati advokat Zoran Damjanović i Milorad Nikolić, pravnik u FK Partizan) izlazi trijumfalno iz gotovo nemogućih pravnih situacija pred organima UEFA.
 
Mi se nismo obazirali na deo domaće javnosti koja se zlurado i potcenjivački pitala kako je moguće da Partizan stalno biva kažnjavan pored pravnog tima koji ga zastupa, što podseća na pitanje kako li je, na primer, svojevremeno, Gavrilo Princip mogao biti osuđen, kada ga je branio vrsni advokat Rudolf Cisler?
 
Ovo je poruka i našim navijačima da ne izlažu naš pravni tim nemogućim zadacima jer smo već na granici pravničkih i profesionalnih mogućnosti.
 
Izražavam i žaljenje zbog kazne našim rivalima, budući da smo svesni da je interes srpskog fudbala da oba naša kluba budu u poziciji da se na najbolji način bore za uspeh, pa, sledstevno najavama da će uloziti žalbu na ovu odluku, nudimo iskusnu pravnu pomoć koja se već pokazala kao delotvorna u organima UEFA.

Kategorije: