Objavio Bojan Đokić 07/12/2017 - 23:08

Zvezda bolja od Kelna, evropsko ''proleće'' na Marakani

25 godina su čekali navijači Crvene zvezde evropsko proleće i ova generacija fudbalera najtrofejnijeg srpskog kluba  im je omogućila da i u novoj godini gledaju svoj klub u evropskim okršajima.

Gol Slavoljuba Srnića u 21. minutu, posle lucidnog dodavanja Krstičića i idealnog centaršuta Rodića bio je dovoljan da se savladaju ''jarčevi'' iz Kelna i obezbedi plasman u 1/16 finala LIge Evrope.
 
Zvezda je igrala zrelo, taktički mudro i došla je do cilja, a bolja pozicija u odnosu na rivala uoči meča omogućila je izabranicima Vladana Milojevića da mogu da odigraju pametno, bez srljanja.
 
Nemci su igrali na sve ili ništa i dobili su ništa. Nijedna od šansi koje su imali nije rezultirala golom u mreži Milana Borjana, a jedna lopta u mreži Tima Horna bila je dovoljna za veliko slavlje na stadionu ''Rajko Mitić'' posle poslednjeg zvižduka glavnog arbitra  Bobija Mejdena.
 
Kuglica sa imenom našeg kluba naći će se u bubnju na žrebanju u Nionu narednog ponedeljka i Srbija će prvi put imati dva tima u eliminacionoj fazi jednog evropskog takmičenja. 

Kategorije: