Objavio Bojan Pavlović 12/07/2017 - 17:55

Zvezda krenula bez Pešića i Babića, Milojević ističe: Jedina bojazan mi je fizička priprema

Šef stručnog štaba Crvene zvezde Vladan Milojević iskoristio je vreme pred put u Kazahstan da se obrati novinarima povodom utakmice između Irtiša i Crene zvezde
 
 
Meč je na programu u četvrtak, 13. jula od 16 časova po srpskom vremenu, ali pre toga ekipi Crvene zvezde predstoji težak i dug put.
 
- Najviše se priča o tom putu koji nije lak. Putuje se sve ukupno nešto više od sedam sati avionom. To je tako i to moramo prihvatiti. Razgovarali smo o tome da misli ne smeju da nam idu na drugu stranu. Sutra igramo sa protivnikom koji je u takmičarskom ritmu, odigrali su već 20 utakmica. Ekipa Irtiša je dobra ekipa, u vrhu je tabele svoje lige, disciplinovana, ekipa koja u svakom trenutku zna šta hoće, krasi ih taj ruski model igranja. Igraju tvrdo sa dosta trčanja i mi moramo da se dobro pripremimo za takav stil. Jedina bojazan mi je fizička priprema jer smo u fazi gde moramo i da se pripremamo, ali i da imamo osveženja - rekao je Milojević.
 
Fudbaleri Crvene zvezde neće trenirati po dolasku u Pavlodar.
 
- Iskustva svih ekipa koje su dolazile ovde su takva da sve ekipe odluče da imaju najkraći mogući boravak i prilagođavanje organizma. Nećemo imati trening, trudićemo se da legnemo da spavamo po našem vremenu i da potom igramo utakmicu. Dešava se da posle dva dana organizam uđe u problem i to je nemoguće kontrolsiati. Meni se to desilo dva puta, kada sam bio u Andori i kada sam bio u Azerbejdžanu. Zbog toga smo odlučili da se zadržimo što kraće kako nas ne bi sustigao problem - rekao je Milojević i dodao da su svi problemi sa vizama rešeni i da su igrači sve prihvatili kao pravi profesionalci.
 
Na putu se neće naći Aleksandar Pešić i Srđan Babić.
 
- Pešić neće ići na put jer nije fizički spreman. On je radio individualno, ali jedno je raditi sa personalnim trenerom, a nešto sasvim drugo raditi zajedno sa ekipom. Ni Babić nije 100% spreman. Jovičić jeste, on je došao nakon odrađenih priprema i on će biti u konkurenciji za sastav. Babić i Pešić će ostati u Beogradu da rade na poboljšanju fizičke pripreme kako bi nam se što pre priključili. Svi igrači koji idu na put su spremni da igraju, a ja ću odabrati jedanaestoricu koji će početi. Ne mora uvek da znači da su oni koji izađu na teren i najbolji. Zavisi sve od plana, taktike, protivnika. Imam maksimalno poverenje u sve igrače i nemam sumnje da će svi opravdati moje poverenje.
 
Utakmica će biti odigrana na veštačkoj podlozi, ali trener Milojević ne želi da se ni o tome mnogo razmišlja.
 
- Igraćemo na veštačkoj travi, oni su je pre nekoliko godina postavili, i to je veštačka trava poslednje generacije, jako slična prirodnoj travi. Mi nismo trenirali na našem „veštaku“ kako zbog velikih vrućina, tako i  zbog toga što naša veštačka trava nije toliko slična i ništa ne bismo time dobili. Ali, ne želim da se o tome razmišlja i da se gubi fokus sa same utakmice - ponovio je Milojević.

Kategorije: