Objavio Bojan Pavlović 23/05/2016 - 22:43

UNS: Skandalozan napad rukovodstva FK „Bratstvo“ na ekipu TV Apatin (VIDEO)

Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje skandalozni napad potpredsednika FK „Bratstvo“ iz Prigrevice Mirka Ostojića na novinarsku ekipu TV Apatin – novinara Filipa Zorića i snimatelja Mata Jakšića i traži od njega da im se javno izvini. Ekipa TV Apatin bila je u u subotu na novinarskom zadatku, izveštavajući sa opštinskog derbija OFK „Mladost“ i FK „Bratstvo“, kada je Mirko Ostojić prišao ekipi i tražio im da ugase kamere.
 
„Nema snimanja, ugasi tu kameru. Ja neću da zovem miliciju, ovo je naše, razumeš? Uzeću sto, razbiću te. Ako ne skineš kameru u roku od minute, sve ću ti razbiti“, rekao je Ostojić snimatelju i dodao da je „sada bio sastanak i da je pet prema jedan odlučeno da nema snimanja“.
Kako novinar Filip Zorić tvrdi, na licu mesta tražio je zaštitu od policije koja je bila na utakmici, ali su mu pripadnici MUP-a rekli „da se nalaze na privatnom posedu“, iako se radi o zvaničnoj fudbalskoj utakmici.
Nakon nekoliko minuta, oglasio se još jedan predstavnik kluba koji je, megafonom, obavestio snimatelja da „ima odobrenje da snima".
"Imaš moje odobrenje, stani tu i snimaj. Još dva dana i doviđenja društvo staro, aufiderzen“.
Urednički kolegijum TV Apatin ovaj napad dovodi u vezu sa  "prošlonedeljnom otmicom" dr Miodraga Pavlovića, odbornika Srpske radikalne stranke u lokalnoj skupštini, od strane članova Srpske napredne stranke, a o čemu je ovaj medij izveštavao.
UNS ističe da svako može biti nezadovoljan izveštavanjem medija, ali da svoje nezadovoljstvo ne sme iskazivati napadima i pretnjama novinarima, već u javnoj raspravi ili pred nadležnim regulatornim ili samoregulatornim telima, kao i sudskim organima.
UNS podseća da je Krivičnim zakonikom propisano da je za ugrožavanje sigurnosti pretnjom osobama koje obavljaju posao od javnog značaja informisanjem zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Kategorije: 

Komentari

bosko

eto i takvi sutra treba da nam budu u SRPSKOJ ligi ... bio sam tamo pre dve godine na jednoj utakmici znaci to je ... bruka i sramota .. prvo ne znam kako tamo mogu da se igraju utakmice jer nikako ne postoje bezbednosni uslovi za gostujuce ekipe i sluzbena lica ... vozila na jednoj strani pa ides preko pruge do stadiona ... pre utakmice i tokom nje takvo divljastvo i primitivizam da to nije ni za 6 ligu ... bruka i sramota ... Frajeri misle jos da je TITO ziv tako se ponasaju .... neka se FSV stidi sto to tolerise u 21 veku !!!!! toliko